recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...

recept

Ik heb ze borrelbroden genoemd omdat ik even geen betere benaming kon bedenken. Platte broden, dat zijn het wel, maar ze zijn toch ook weer wat anders dan de reguliere platte broden. Wat dikker en luchtiger. Het is een variant op de 'witte pizza' uit het boek Vegalicious en het brood kun je gewoon z...

recept

Pindakaas is echt zo'n 'hate it or love it' product en hier in huis gaat de pindakaas altijd razendsnel! Ik wilde eens gezonde pindakaas snoepjes maken en dat werd deze 'fudge'.  Het blijft een traktatie, dus onbeperkt kun je er niet van snoepen, maar er zitten geen geraffineerde suikers in en veel...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. ...

recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...

recept

Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling ...

recept

Misschien heb je de cloud breads al voorbij zien komen? Deze 'broodjes' worden ook wel 'oopsies' genoemd en worden gemaakt met slechts 3 ingrediënten: eieren, roomkaas en baking soda. Makkelijk toch? Deze cloud breads lijken net wolkjes en smaken ook een beetje als wolkjes. Niet echt vergelijkbaar ...

recept

Een tijdje geleden schreef ik een review over het boek Zoete Aardappel van Colette Dike. Het recept wat ik toen maakte was de 'Twix' van zoete aardappel. Een bijzonder recept waarbij je de zoete aardappel wel nog proeft, maar dan in een zoete in plaats van een hartige setting. Vandaag deel ik eindel...