recept

Cornbread mag in Amerika niet missen bij een barbecue. 'Maisbrood' dus als je het letterlijk vertaalt. Maar laat je niet in de luren leggen, het heeft niks weg van hoe wij hier in Nederland maisbrood kennen. Het is meer een soort hartige cake die vaak in blokjes of puntjes wordt geserveerd als bijge...

recept

Deze smoothiebowl is een nieuwe favoriet hier! Lekker als ontbijt of lunch bijvoorbeeld! Hij is door de ingrediënten en toppings ook heerlijk vullend, dus je kunt er weer even tegenaan na het eten ervan. Het is een perfecte combinatie van groenten en fruit, wat ervoor zorgt dat het gezond EN lekker...

recept

Het weer is nog een beetje wisselvallig, maar we hebben de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van de zon en het buiten eten. Wat past daar nou beter bij dan ijs? Ik heb een superleuk en makkelijk recept voor jullie: ijsschotsen. Hier heb je geen ijsmachine voor nodig. Sterker nog, je hebt m...

recept

Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunc...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moe...

recept

Een ei hoort erbij. Waarbij? Paasei! Pasen en eieren zijn een gouden combinatie. En met het aankomende paasweekend wilde ik dan ook graag iets met eieren doen. Pasen zal dit jaar wat anders zijn i.v.m. social dinstancing, maar we maken er maar het beste van. Wat dacht je van een digitale borrel of b...

recept

Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zo...

recept

Als je weleens bij een Turkse bakker bent geweest, dan ken je de börek (of burek) wel. Deze broodjes gemaakt van knapperige laagjes filodeeg kunnen met van alles gevuld zijn. Zo zijn er börek met gehakt, met aardappels en misschien wel de bekendste: met spinazie en feta. Spinazie en feta gaan supe...

recept

Als je denkt aan een courgette, denk je wellicht niet direct aan zoete baksels. Deze groene groentesoort is perfect om in hartige gerechten te gebruiken. Maar, je hoeft het niet tot hartig te beperken! Courgette is vrij neutraal van smaak en bevat veel vocht. Daarmee is het ook een fijn ingrediënt ...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Dat was ik al. En toen we uit Israël terugkwamen van vakantie, was dat alleen nog maar meer. Wat heb ik daar fantastisch gegeten. Vaak heb ik persoonlijk, dat hoe lekker het eten ook is, ik dezelfde cuisine dag in dag uit w...

recept

Stiekem is het beslag van koekjes soms minstens zo lekker als het eindresultaat. Cookie dough was vroeger gewoon de beslagkom uitlepelen. Inmiddels zijn er zelfs restaurants waar je alleen koekbeslag kunt kopen. Ben&Jerry's heeft een ijsvariant met koekbeslag. En kun je het in de winkel kant-en-...

recept

Wie weleens in Amerika is geweest, kent ze vast wel: pretzels. Deze 'zoute krakelingen' zijn zacht, zout en een beetje zoet. Ze worden verkocht in winkelcentra, maar ook bij bijvoorbeeld sportevenementen. Toen wij 1,5 jaar geleden noodgedwongen een hele dag op LaGuardia airport in New York doorbrach...

recept

In de VS is 'cornbread' populair bij bijvoorbeeld de BBQ. De structuur is cake-achtig en het hoofdbestanddeel is cake. Zelf vind ik het erg lekker want lichtzoet en hartig tegelijk! Cornbread maakte ik dan ook eens eerder. Nu ging ik voor muffins. Bijgerecht BBQ We hadden van de BBQ de dag ervoor ...

recept

Deze mini pizza's maak je echt in een handomdraai en zijn lekker om te eten als lunch, als borrelhapje of bij het diner. Even twijfelde ik of ik het wel moest delen, want het is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar, het is hartstikke lekker en we houden allemaal van simpele gerecht...

recept

De Millionaire's shortbread stond al een tijdje op mijn lijst om eens te maken. Mocht je niet weten wat dit is: het is een taartje bestaande uit een bodem van knapperige koek, een laagje karamel, afgetopt met chocolade. Zondig lekker! Maar aangezien de 'normale variant' veel suiker bevat, wilde ik g...

recept

5 ingrediënten waarvan 2 er peper en olie zijn. Dat is alles wat nodig is om deze leuke hapjes te maken met zalm en asperges. Het is heel simpel: groene aspergetips wikkel je in wat (wilde) gerookte zalm, je vouwt ze in filodeeg. Even bakken en klaar! Een ideaal hapje voor aan de paastafel of voor ...

recept

Deze gebakken Camembert uit de oven heeft iets bijzonders.  Hij heeft namelijk een topping van gekarameliseerde pecannoten. Een heerlijke combi kan ik je vertellen, want zoet en hartig samen zijn episch. Zo was ik vroeger bijvoorbeeld dol op kwarkbollen van bakker Simon Meijssen met een plak kaas. ...

recept

Kinderlijk eenvoudig, dat zijn deze komkommerrolletjes zeker! Je maakt ze heel eenvoudig samen met kinderen. Een leuke activiteit voor op bijvoorbeeld woensdagmiddag of in de vakantie :-)! De komkommerlinten kun je besmeren met wat je maar lekker vindt. Ons eerste experiment, met hummus, bleek niet ...

recept

Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met...

recept

Ik hoor je denken: "TLV?" TLV staat voor Tel Aviv, de hippe hotspot in het Midden-Oosten en tevens de naam van het nieuwe boek van Jigal Krant, culinair journalist. Jigal woont deels in Amsterdam, deels in Tel Aviv. Ik keek al een aantal weken uit naar het verschijnen van dit boek als liefhebber van...

recept

Ben jij bekend met de Georgische keuken? De kans is groot dat je nog nooit iets Georgisch hebt gegeten. Ik tot hiervoor ook niet hoor :-). Toch schijnen er hele lekkere gerechten te zijn in de Georgische keuken. Een van de meest bekende is de khachapuri, een brood vaak gevuld met kaas en ei. Of...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...

recept

Ik heb ze borrelbroden genoemd omdat ik even geen betere benaming kon bedenken. Platte broden, dat zijn het wel, maar ze zijn toch ook weer wat anders dan de reguliere platte broden. Wat dikker en luchtiger. Het is een variant op de 'witte pizza' uit het boek Vegalicious en het brood kun je gewoon z...

recept

Pindakaas is echt zo'n 'hate it or love it' product en hier in huis gaat de pindakaas altijd razendsnel! Ik wilde eens gezonde pindakaas snoepjes maken en dat werd deze 'fudge'.  Het blijft een traktatie, dus onbeperkt kun je er niet van snoepen, maar er zitten geen geraffineerde suikers in en veel...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. M...

recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...