Gepofte rijst repen

  • voor 14 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit is echt een supermakkelijk tussendoortje! Rice Krispies (gepofte rijst) en chocolade. De chocolade bindt het geheel en zorgt er dus voor dat het repen worden. Ideaal als je een snel en makkelijk tussendoortje wil maken.

Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade laten smelten, mengen met de gepofte rijst en even laten uitharden in de koelkast. Snijd ze daarna in reepjes en je hebt een lekker 4-uurtje of dessert! Ik ben benieuwd of jij ze gaat maken. Laat het weten in de comments of op Instagram.

Nog meer lekkere tussendoortjes:

Gepofte rijst repen

Gepofte rijst repen

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 14 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 2 el (plantaardige) melk
  • 50 gram gepofte rijst

Benodigdheden

  • bakblik 15 x 10 centimeter bekleed met bakpapier
  • magnetronvaste schaal

Instructies

  1. Giet de melk in een kom en doe de chocolade (druppels of grof gehakte chocolade reep) erbij.
  2. Verwarm 1 minuut in de magnetron en roer goed door. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Doe dan nog een halve minuut in de magnetron.
  3. Roer de gepofte rijst door de gesmolten chocolade.
  4. Spatel het geheel in het bakblik. Strijk glad en laat in de koelkast minstens een uur opstijven.
  5. Snijd met een groot scherp mes wat je onder een hete kraan verwarmt en afdroogt, repen van de gepofte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *