Havermout repen met maar 4 ingrediënten

  • Voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Havermout repen met maar 4 ingrediënten

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je kunt het recept helemaal volgen of er je eigen twist aan geven. De vorige keer, 3 jaar geleden dus, maakte ik snelle pizza broodjes. Ik kan je vertellen dat we die na de tijd ook nog regelmatig hebben gemaakt.

Easy Daily Food

Na 3 jaar vond ik het hoog tijd weer eens mee te doen. Ik kreeg dit keer de blog Easy Daily Food van Marijke toebedeeld. Marijke is een nieuwbakken moeder en kookt dus het liefste recepten die snel klaar zijn.Daarnaast is Marijke vegetariër, dus alles op haar blog is vegetarisch. Sinds kort eet ze daarnaast koolhydraatarm. Ik heb een recept van vóór die tijd uitgekozen: die voor de makkelijke en gezonde havermoutrepen. Niet koolhydraatarm, wel gezond. Bovendien, deze repen hebben slecht 4 ingrediënten! Origineel zat er naast havermout ook tarwebloem in, maar ik ging voor 100% havermout. Hiermee is de reep glutenvrij.

De repen zijn het lekkerste met de chocolade eroverheen. Dat zorgt voor net wat extra zoet :-). Deze gezonde en makkelijke havermoutrepen zijn een perfect tussendoortje, dus neem ze vooral mee naar werk of school!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • havermout
  • 60 gram
  • kokosolie
  • 25 gram
  • honing
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • optioneel: 50 gram
  • pure chocolade

Benodigdheden

  • kleine schaal (circa 10 x 15 cm) bekleed met bakpapier
  • hakmolen, keukenmachine of blender
  • steelpannetje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Maal de havermout fijn.
  3. Verwarm op een laag vuur de honing en kokosolie.
  4. Meng de havermout, kokosolie, honing en vanille en stort het in het bakblik.
  5. Strijk de bovenkant glad en bak in circa 20 minuten krokant.
  6. Maak met een mes meteen inkepingen als ze uit de oven komen zodat ze zometeen niet kruimelen als je ze snijdt.
  7. Smelt de chocolade in de magnetron en 'drizzle' er met een theelepel overheen. Laat de repen afkoelen en snijd daarna goed door.
4 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Havermout repen met maar 4 ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *