Gevulde zoete aardappel bootjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zijn ze niet schattig, deze 'bootjes'? In de basis is het een gepofte aardappel die je uitholt, vult en daarna weer even in de oven zet zodat de vulling lekker knapperig wordt en de kaas heerlijk smelt. Ik gebruikte zoete aardappels, maar in principe kun je ook reguliere aardappels gebruiken. Let er wel op dat de kooktijd van gewone aardappels langer is dan van zoete aardappels. Je zult dan iets meer geduld moeten hebben ;-).

Je kunt deze zoete aardappel bootjes met van alles vullen. Ik had toevallig een aubergine liggen en het leek me leuk om dat te gebruiken. Helemaal niet Mexicaans, maar daarom juist leuk. Zo werden het Mexicaanse zoete aardappels met een Midden-Oosterse twist. En wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op fusion. Helemaal een recept in mijn straatje dus!

Gevulde zoete aardappel bootjes

Gevulde zoete aardappel bootjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 1 aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 jalapeño peper
  • sap van 1 limoen
  • 50 gram versgeraspte cheddarkaas
  • zout
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Maak de zoete aardappels met een borsteltje een beetje schoon.
  3. Prik gaten in de zoete aardappels en pof ze 30 minuten.
  4. Snijd intussen de aubergine in blokjes, evenals de tomaat en bak deze in de koekenpan, samen met de paprikapoeder. Pers de knoflooktenen ui en bak deze mee.
  5. Haal de aardappels uit de oven.
  6. Halveer de aardappels en schep de vulling eruit. Meng de zoete aardappel binnenkant met het aubergine mengsel. Breng op smaak met limoen, peper en zout.
  7. Vul de zoete aardappelschillen met het mengsel en top met jalapeño peper en kaas. Bak nog eens 5 minuten in de oven.

Een reactie op “Gevulde zoete aardappel bootjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *