Foodblogswap: snelle pizza broodjes van Sophie

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En doen het erg goed tijdens het WK, maar kun je ook met een gerust hart daarna nog eens maken. Het fijne van deze pizza broodjes is dat je goed je restjes vleeswaren en groenten erin kwijt kan. Ik maakte ze met het restje passata di pomodoro welke ik nog had, ananasblokjes, een blikje tonijn, olijven en rode ui, maar ook met salami en paprika bijvoorbeeld kun je ze goed maken.  Hier in huis werden ze zeer geslaagd bevonden, bedankt dus Sophie!

Foodblogswap: snelle pizza broodjes van Sophie

Foodblogswap: snelle pizza broodjes van Sophie

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 12 pita broodjes
  • passata di pomodoro
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • topping naar keuze bijvoorbeeld:
  • 1 blikje tonijn*
  • verse ananasblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 pot olijven
  • *als je zwanger bent kun je beter geen tonijn eten

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een stuk bakpapier op een rooster. Leg ze met de 'open', zachte kant naar boven.
  3. Besmeer de pita broodjes helften met passata di pomodoro en besprenkel ze vervolgens met Italiaanse kruiden.
  4. Leg erop wat je lekker vindt. Ik legde er dunne uienringen op, olijven, ananas en tonijn.
  5. Maak af met Parmezaanse kaas en laat de broodjes 4 tot 6 minuten in de oven bruin en knapperig worden.
Ps. Benieuwd wat er van mijn blog is gekookt? Eefke maakte mijn paprika tomatensoep.

6 reacties op “Foodblogswap: snelle pizza broodjes van Sophie

  • Sophie

    Hoi Judith,
    Oh wat grappig! Dit recept heeft natuurlijk bij mensen in jouw levensfase net zoveel plek als in een gezin met jonge kinderen. Dan is het handig dat je niet alleen snel eten hebt, maar dat de kinderen ook kunnen kiezen wat ze erop hebben.
    Bij mijn eerste werk had ik soms lange dagen strak in het pak (zittingen) en als ik dan thuis kwam was neerploffen ook echt de enige optie. Leuk om die herinnering weer op te halen, en bedankt voor je mooie blogje!

    Beantwoorden
  • Pascale

    ga ik zeker proberen, als het hier nog eens vlug moet gaan. Of gewoon voor de gezelligheid, elk zijn eigen pizzaatje beleggen?

    Beantwoorden
  • Puck

    Ziet er lekker uit! Ga ik eens proberen… :)

    Zou ik misschien mogen vragen hoe je aan je social media buttons komt? Ik wil dat graag ook op mijn blog maar ik heb echt geen idee hoe ik die kan maken of hoe ik er aan kan komen. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Puck, dankjewel! Het is echt ideaal om restjes weg te werken. Gebruik je ook WordPress? Dan kun je het beste een plugin downloaden? Mijn vriend heeft ze in de code gezet, maar als je het zelf wilt doen, kun je het makkelijkste een plugin downloaden. Google anders eens op ‘WordPress social media plugin.’ Ik denk dat er veel keuze is :-). Veel succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *