Garnalen van de barbecue
- Door Judith Pagrach
- Frans, Italiaans, Overig, Spaans
- 8393 keer bekeken
- voor 6 spiesjes personen

Dol ben ik op garnalen. Eigenlijk op alles wat seafood is. Wellicht is het een gevolg van mijn jeugd. Vrijwel elke zomer gingen we naar Amerika, omdat mijn opa, oma, oom, tante en nichtjes er woonden. Een maand lang verbleven we in en rond New Jersey/ New York en één van de hoogtepunten ieder jaar was het familietripje naar Red Lobster, een typisch Amerikaans seafood restaurant. Niet echt haute cuisine, maar wel heerlijk verse kreeften, krabben, garnalen, vissen, alles. Terwijl mijn moeder en tante in het aquarium al hun kreeft aan het uitkiezen waren waren mijn broertje, nichtjes en ik al mentaal aan het voorbereiden op het dessert, de 'fudge overboard'. Een loeigroot stuk brownie met roomijs en een saus, maatje XXL. Niemand van ons vieren heeft hem ooit opgekregen. Garnalen van de barbecue zijn een lekker alternatief voor Red Lobster ;-). Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en ze zijn ook nog eens snel klaar. Lekker als je eens wat anders op de barbecue wil dan vlees!
Ingrediënten
- 100 g gepelde jumbogarnalen
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- rasp van 1/2 citroen
- sap van 1/2 citroen
- snufje zeezout
Benodigdheden
- 6 satéprikkers, een half uur geweekt in water
Instructies
- Pers de knoflook uit en meng met alle overige ingrediënten. Laat de garnalen hier minstens een half uur in marineren.
- Rijg nu de garnalen aan de satéprikkers.
- Leg ongeveer 5-7 minuten op een hete barbecue en keer regelmatig om.
Super lekker recept, ik marineer ze ook altijd in knoflook, alleen voeg ik dan nog wat sweet chili saus toe om ze een beetje spicy te maken.