Vegan Malabi met rozenwater (Midden-Oosters dessert)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Je Valentijn verrassen met een lekker en romantisch dessert? Of misschien gewoon je Midden-Oosterse maaltijd in stijl afsluiten? Malabi wordt o.a. in Israel gegeten en is een melktoetje met rozenwater en pistachenoten. In deze vegan variant gebruiken we kokosmelk die lekker op smaak wordt gebracht met vanille en kardemom.

Rozenwater

Als topping een mix van aardbeien en rozenwater. Rozenwater kun je kopen in de Midden-Oosterse winkel, maar ook gewoon bij AH van het merk Souq. Het dessert is lekker romig en niet te zoet. Hou je van wat zoeter? Voeg dan een beetje extra suiker toe aan de pudding zelf en aan de topping.

Vegan Malabi met rozenwater (Midden-Oosters dessert)

Vegan Malabi met rozenwater (Midden-Oosters dessert)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blik volvette kokosmelk (a 400 ml)
  • 1 el maizena + 2 el water
  • 2 tl vanillesuiker
  • 2 kardemompeulen
  • voor de topping:
  • 250 gram diepvriesaardbeien
  • 1 el suiker
  • 1 tl rozenwater
  • 2 tl grofgebekte pistachenoten

Benodigdheden

  • steelpan
  • 4 ramekins of kleine kommetjes
  • staafmixer

Instructies

  1. Maak van de maizena met koud water een glad papje.
  2. Meng de kokosmelk met de vanillesuiker, kardemompeulen en het maizenapapje in de steelpan en breng op laag vuur aan de kook.
  3. Roer goed door met een garde en draai het vuur uit zodra je ziet dat de pudding begint in te dikken.
  4. Verdeel de pudding over de bakjes. Laat afkoelen op het aanrecht en zet daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  5. Maak intussen de topping. Verwarm de aardbeien en pureer. Voeg rozenwater en eventueel suiker toe.
  6. Haal de malabi uit de koelkast en maak af met de aardbeiensaus en grof gehakte pistachenoten.

2 reacties op “Vegan Malabi met rozenwater (Midden-Oosters dessert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *