Bloedsinaasappel-venkel salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de voordelen van het thuiswerken momenteel, vind ik toch wel de lekkere lunches. Veel vaker lunch ik nu uitgebreid. Bijvoorbeeld met een lekkere salade. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Deze bloedsinaasappel & venkel salade duurt echt maar een paar minuten om te maken en is zo lekker!

Bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels zijn van ongeveer december tot en met maart in het seizoen, dus je kunt ze nu volop krijgen. Vind je ze niet bij de supermarkt? Dan heeft de groenteboer ze vast liggen. Ze zijn net wat minder zuur dan reguliere sinaasappels en zien er bovendien prachtig uit.

Samen met de dungesneden, knapperige venkel, de romige buffermozzarella en de frisse vinaigrette is het echt een feestje! Eet het gewoon zo of met een geroosterd sneetje brood erbij. Ik ben benieuwd hoe jij deze dagen luncht. Maak je andere dingen dan normaal, zoals salades? Of eet je hetzelfde als anders?

Mocht je nog meer lekkere lunchsalades zoeken, vind je deze misschien ook wel lekker:

 

 

 

Bloedsinaasappel-venkel salade

Bloedsinaasappel-venkel salade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 venkel
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 3 el olijfolie
  • 1 el vers limoensap
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl gedroogde dragon
  • handje grof gehakte pistachnoten
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 2 borden
  • scherp mes

Instructies

  1. Snijd de bovenkant en de onderkant van de venkel weg en snijd met een scherp mes in hele dunne plakjes.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappels weg. Maak in elke kwart een inkeping met je mes en je kunt zo de schil eraf trekken.
  3. Snijd de bloedsinaasappels in plakjes.
  4. Meng de olijfolie, limoensap, honing en dragon.
  5. Verdeel de venkel en bloedsinaasappel over de borden. Breek de mozzarella in twee, leg in het midden van de salade en giet de vinaigrette over de salade.
  6. Maak af met grofgehakte nootjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.