Matt Preston’s Aziatische kippendijsalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Al eerder schreef ik over het nieuwe kookboek van Masterchef Australia's meest flamboyante jurylid: Matt Preston, dat ik een tijdje geleden thuis gestuurd kreeg. Eindelijk had ik tijd om wat uit het boek te maken. Deze Aziatische salade sprong bij mij meteen in het oog. Geen verkeerde keuze, zo bleek. Het was een heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb overigens wel wat kleine aanpassingen gedaan aan het origineel van Matt Preston. Zo konden we alleen ingelegde daikon vonden en dat was niet bepaald lekker. De daikon lieten we dan ook achterwege. In plaats van groene mango's gebruikten we reguliere mango's. Ik denk overigens dat het met de groene mango's (let op: dat zijn geen onderrijpe mango's, maar een ander ras mango's. Je koopt deze bij de toko), ook heerlijk smaakt, maar zelf vind ik zo het zoet en zuur beter in balans. Tot slot veranderde ik de verhouding 'sla' en kip, zodat je wat meer sla hebt en het ook daadwerkelijk vullend genoeg is voor 2 personen.

Matt Preston’s Aziatische kippendijsalade

Matt Preston’s Aziatische kippendijsalade

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Gemarineerde kippendijen:
  • 300 gram kippendijfilet
  • 4 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el arachideolie
  • sap van 1/2 limoen
  • rasp van 1/2 limoen
  • Salade:
  • 1 bosje radijs (schoongemaakt)
  • 1 grote rijpe mango
  • 1 komkommer (geschild en de zaadjes uitgeschept)
  • blaadjes van 4 takjes koriander
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • blaadjes van 1 takje Thaise basilicum (of gebruik Italiaanse basilicum als je dit niet kunt vinden)
  • Dressing:
  • 2 el vissaus
  • sap van 3 limoenen
  • 1 rode chilipeper (in dunne ringen gesneden)
  • 3 el kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)

Benodigdheden

  1. blender of hakmolen
  2. koekenpan of grillpan

Instructies

  1. Maak een marinade voor de kip door de koriander, knoflook, limoensap, limoenrasp en arachidolie te vermalen met een blender of hakmolen.
  2. Doe de kippendijen in een afsluitbare plastic bak en giet hier de marinade bij. Leg de bak, afgedekt, in de koelkast. Laat de kip minstens 15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Ga intussen verder met de salade. Maak de radijs schoon en snijd ze in kwarten. De komkommer snijd je in dunne reepjes (julienne).
  4. Schil de mango en snijd ook deze julienne.
  5. Meng in een kom de mango, radijs, komkommer en de kruiden.
  6. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen (suiker, vissaus, limoen en rode peper). Proef god en breng eventueel op smaak met extra suiker.
  7. Verhit een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat nog enkele minuten doorgaren.
  8. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de salade over 2 borden, leg hier de kip op en giet er wat dressing overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *