Pasta pesto kip

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta pesto kip

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto zelf maakt, maar je kunt ook prima de pesto uit de supermarkt gebruiken. Ik maak meestal gewoon een klassieke pesto met basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en wat olijfolie, maar aangezien ik van mijn ouders zongedroogde tomaatjes uit Italië kreeg, ga ik daar binnenkort maar eens mee experimenteren. Wat is jouw favoriete pesto? En maak je die zelf of koop je deze meestal kant-en-klaar?

Ingrediënten

  • 160 gram
  • penne
  • 3 el
  • pesto
  • 300 gram
  • kipfilet
  • (in blokjes gesneden)
  • 200 gram
  • cherrytomaten
  • 100 gram
  • rucola
  • 1 el
  • balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. pastapan
  2. koekenpan

Instructies

  1. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olie in.Doe hier de kip, peper, zout en balsamicoazijn bij en bak de kip gaar. Haal de kip uit de pan en giet er weer wat olie in.
  3. Pof gedurende 5 minuten de tomaten. Totdat deze 'uit hun jasje scheuren.'
  4. Giet de pasta af. Zet de koekenpan op laag vuur en doe hier de pasta in, gevolgd door de pesto, tomaatjes en rucola.
  5. Schep kort om en serveer meteen.
1 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *