Rode bieten risotto

  • Voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Rode bieten risotto

Eén van de allereerste gerechten die ik ooit maakte was een risotto. Mijn moeder was niet thuis en ik besloot om voor mijn broertje en vader risotto te maken, want dat had ik mama weleens zien doen. Ik had alleen geen idee hoe, dus zocht ik een recept op op het internet. Met heeeel veel boter. En heel veel kaas. Inmiddels heb ik mijn recept door de jaren heen wat kunnen perfectioneren en heb ik de risotto ook vele malen lichter gemaakt. Op de een of andere manier heeft risotto de naam om heel moeilijk te zijn. Dat valt echt reuze mee. Het enige wat je wel nodig hebt, is wat geduld. Het water giet je er namelijk beetje bij beetje bij en laat je tussentijds elke keer verdampen. Deze rode bieten risotto ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk! Door de paddenstoelen in balsamicoazijn te bakken worden ze lekker fris en dat past weer bij de romige smaak van de risotto en de zoete smaak van de bietjes.

Ingrediënten

  • 350 gram
  • risottorijst
  • 1.25 liter
  • kokend water
  • 100 ml
  • droge witte wijn
  • 1
  • ui
  • (fijngesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 bouillon
  • blokje
  • 400 gram
  • geraspte bietjes
  • (voorgekookt)
  • 300 gram
  • champignons
  • (in kwarten)
  • 1 el
  • balsamicoazijn
  • 1 tl
  • (gedroogde) dille
  • 40 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. pan met een dikke bodem (ik gebruikte een gietijzeren pan)

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olie in.
  2. Bak de champignons enkele minuten en voeg de balsamicoazijn toe. Bak nog enkele minuten en leg de champignons dan in een bakje.
  3. Veeg met een keukenpapiertje de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Giet weer wat olie in de pan. Voeg de ui toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak totdat de ui glazig wordt.
  4. Voeg de rijst toe gevolgd door de wijn.
  5. Als de wijn is verdampt, voeg je ongeveer 200 ml water toe, samen met het bouillonblokje.
  6. Laat het water verdampen en giet er dan weer wat water bij de risotto.
  7. Herhaal dit totdat al het water is verdampt.
  8. Roer de bietjes door de risotto heen, daarna de helft van de Parmezaanse kaas. Roer het geheel goed door en laat nog 5 minuten staan.
  9. Roer nu de rest van de kaas er doorheen en serveer samen met de paddenstoelen.
4 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

4 responses to “Rode bieten risotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *