Frisse citroenrisotto
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Er staan al een aantal risotto's op het blog, maar het blijft een van mijn favorieten. Een goede risotto is helemaal niet moeilijk om te maken, maar heeft gewoon wat liefde en geduld nodig. Deze frisse citroenrisotto doet het heerlijk in de zomer! De romige risotto contrast goed met de frisse citroen en is daarom een fijne combi.
Wil je nog meer risotto recepten bekijken? Wat dacht je van de risotto met blauwe kaas en walnoten? Rode bieten risotto? Of toch liever een risotto met kip?
Frisse citroenrisotto
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 175 gram risottorijst
- 700 ml kokend water
- 1 bouillonblokje (vis is het lekkerst - kies vegetarisch als je het gerecht vega wilt houden)
- sap van 1 citroen
- rasp van 1 citroen
- 1/2 tl gedroogde dragon
- 50 gram Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- pan met een zware bodem
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet, wanneer deze heet is, olie in de pan.
- Fruit de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe wanneer de ui glazig is.
- Voeg het bouillonblokje en dragon toe, gevolgd door circa 150 ml water. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen schep je deze om en voeg je weer water toe.
- Herhaal dit totdat al het water op is. Proef een rijstkorrel om te zien of deze gaar is. Het is lekker als deze beetgaar ('al dente' is).
- Draai het vuur uit. Voeg citroensap, citroenrasp, kaas en peper toe. Roer goed door en laat circa 5 minuten staan voor je het serveert.
- Serveer de risotto met een handje rucola.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 423 | Calorieën uit vetten 84 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Een frisse en heerlijke smaak en geen zwaar gerecht. Mijn man en ik zijn helemaal fan van dit gerecht! Bedankt voor dit recept. Ik heb het meteen aangeraden bij vrienden en familie.
heerlijk om te horen :-)