Frisse citroenrisotto

  • voor 2 personen
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er staan al een aantal risotto's op het blog, maar het blijft een van mijn favorieten. Een goede risotto is helemaal niet moeilijk om te maken, maar heeft gewoon wat liefde en geduld nodig. Deze frisse citroenrisotto doet het heerlijk in de zomer! De romige risotto contrast goed met de frisse citroen en is daarom een fijne combi.

Wil je nog meer risotto recepten bekijken? Wat dacht je van de risotto met blauwe kaas en walnoten? Rode bieten risotto? Of toch liever een risotto met kip?

Frisse citroenrisotto

Frisse citroenrisotto

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 175 gram risottorijst
  • 700 ml kokend water
  • 1 bouillonblokje (vis is het lekkerst - kies vegetarisch als je het gerecht vega wilt houden)
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • 1/2 tl gedroogde dragon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • pan met een zware bodem

Instructies

citroenrisotto
  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet, wanneer deze heet is, olie in de pan.
  2. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe wanneer de ui glazig is.
  3. Voeg het bouillonblokje en dragon toe, gevolgd door circa 150 ml water. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen schep je deze om en voeg je weer water toe.
  4. Herhaal dit totdat al het water op is. Proef een rijstkorrel om te zien of deze gaar is. Het is lekker als deze beetgaar ('al dente' is).
  5. Draai het vuur uit. Voeg citroensap, citroenrasp, kaas en peper toe. Roer goed door en laat circa 5 minuten staan voor je het serveert.
  6. Serveer de risotto met een handje rucola.

2 reacties op “Frisse citroenrisotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *