Gegrilde sla (alternatieve Caesar salad)

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gegrilde sla (alternatieve Caesar salad)

Gesponsord - Ik heb jullie al een beetje verteld over onze huwelijksreis in Zuid-Afrika en Mauritius. Vooral Zuid-Afrika was zo geweldig. Onbeschrijflijk eigenlijk. De natuur was prachtig, de bezienswaardigheden indrukwekkend en het eten heerlijk. Qua eten konden we echt ons hart ophalen. Eén van de laatste dagen in Stellenbosch aten we bij een soort barbecue restaurant en daar kwam vooral heel veel groente bij kijken en weinig vlees. Voor ons helemaal perfect! Een van de dingen die we aten was gegrilde sla. Dat klinkt heel gek, maar dat was super lekker. Ik maakte een 'mental note' en nam me voor dat thuis ook eens te gaan maken. Je kunt het bereiden op de barbecue, maar ook gewoon op een grillplaat.

Nu was het eindelijk zover. Ik besloot om een klassieker te nemen en die in een nieuw jasje te stoppen: de Caesar salad. In deze salade vind je bijna alle elementen van een Caesar salade terug, maar dan net wat anders. En laat ik daar nou net hét perfecte servies voor hebben. Het Antoinette servies van Cosy & Trendy is ook een klassieker, maar dan in een nieuw jasje. Het brengt je terug naar grootmoeders tijd, zonder stoffig te zijn. Ik kreeg van Cookinglife een hele set van dit mooie blauw-witte servies met o.a. borden, een ovenschaal en kleine schaaltjes. Het toeval wil dat ik een paar jaar terug op de Vrijmarkt tijdens Koningsdag een dergelijk bordje scoorde, maar die had duidelijke gebruikssporen. Nu heb ik dus alsnog deze schattige retro stijl, maar dan een hele set. Zelf vind ik het leuk om daar het gerecht op af te stemmen zoals deze klassieker, maar dan net anders.

Ik kon het ook niet laten om een dessert te maken bestaande uit retro elementen maar dan in een compleet nieuwe look. Natuurlijk deel ik die foto ook met je! Wat vind je van het dessert? Het is een basis van hangop met frambozen gelei, advocaat en ouderwets lekkere kletskoppen. Supersimpel en op deze borden is het meteen een feestje! dessert op Antoinette borden Eerst maar eens de salade met gegrilde sla!

Ingrediënten

  • 3 kropjes
  • romaine sla
  • 4 padron
  • pepers
  • (deze zijn niet pittig)
  • 2
  • eieren
  • geschaafde Parmezaanse kaas naar smaak
  • dressing:
  • 1 el
  • kappertjes
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • ansjovis
  • (fijngesneden)
  • 2 el
  • volle yoghurt
  • 2 el
  • water
  • 1 tl
  • olijfolie

Benodigdheden

  • grillplaat

Instructies

bereidingswijze gegrilde sla
  1. Was de sla en snijd de onderste centimeter er vanaf.
  2. Leg de grillplaat op het vuur en laat deze goed heet worden.
  3. Snijd de sla in de lengte doormidden en leg de sla op de grillplaat. Keer de sla om als deze grillstrepen krijgt. Doe met de pepers hetzelfde.
  4. Kook intussen de eieren mediumhard.
  5. Maak de dressing door de kappertjes en ansjovis fijn te snijden en te mengen met yoghurt, water en olie.
  6. Verdeel de sla en de pepers over de 2 borden. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Leg ook deze op de borden en maak af met de dressing en geschaafde kaas naar smaak.
Gesponsord - i.s.m. Cookinglife
1 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *