Makkelijke hoisin kip, broccoli en noodles

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms zijn mensen verbaasd als de horen dat ik doordeweeks ook maar 20 minuten in de keuken sta voor het diner. Echt hoor! Ik vind het juist leuk om te laten zien dat een lekker en vers gerecht niet moeilijk is en al helemaal niet lang hoeft te duren. Neem nou dit gerecht. 6 ingrediënten en max 1 kwartier van je tijd. Vervolgens heb je een heerlijk gezonde en aromatische maaltijd op tafel met de zo kenmerkende smaak van hoisin saus én 5 spice poeder. En voor de puristen, de soba noodles zijn, in tegenstelling tot de overige ingrediënten niet Chinees, maar Japans. Maar ach, het gaat om de smaak :-). En bovendien is het hoofdbestanddeel van soba noodles boekweitmeel. Daarmee zijn ze gezonder dan veel andere varianten. Ga je voor glutenvrij? Check dan goed op de achterkant van de soba noodles of er geen tarwebloem in zit.

Makkelijke hoisin kip, broccoli en noodles

Makkelijke hoisin kip, broccoli en noodles

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 1 el hoisin saus
  • 1/2 tl five spice poeder
  • 400 gram brocoli
  • 150 gram soba noodles
  • 1 bosui in dunne ringen
  • optioneel: zwart sesamzaad

Benodigdheden

  • koekenpan of grillplaat
  • kookpan

Instructies

recept hoisin kip - bereidingswijze
  1. Snijd de stronken van de broccoli weg en snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Marineer de kip met hoisinsaus en five spice poeder.
  3. Breng water aan de kook en kook de broccoli 5 minuten. Spoel af met koud water.
  4. Kook vervolgens de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  5. Bak intussen de kipstukjes goudbruin en gaar.
  6. Meng de noodles, kip en broccoli en maak af met bosui ringen. Optioneel strooi je er nog wat sesamzaad overheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *