Geroosterde puntpaprika soep

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorige week kreeg ik een Verse Oogst box vol prachtige groenten om eens te proberen. Alles uit het seizoen en zo veel mogelijk uit Nederland. Niet ontoevallig voor het grootste gedeelte groenten die ik eerder die week zelf ook kocht. Er zaten o.a. 4 mooie zoete puntpaprika's in waar ik een geroosterde puntpaprika soep mee wilde maken. Door de groente te roosteren, krijgt je soep meer smaak. Dat deed ik al eens eerder met broccoli en tomaat. Dit keer maakte ik hem pittiger en benadrukte de geroosterde smaak door gerookte paprika toe te voegen.

Ps. op zoek naar meer soep? Bekijk deze 6 makkelijke en gezonde soepen eens!

Geroosterde puntpaprika soep

Geroosterde puntpaprika soep

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 gele puntpaprika's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 1 el harissa
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 0.75 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • soeppan
  • staafmixer
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer de puntpaprika's en snijd de zaadlijsten weg.
  3. Leg de paprika's op de bakplaat. Schil de ui en snij deze ook doormidden. Leg eveneens op de bakplaat.
  4. Giet circa 1 el olijfolie over de groenten en rooster deze 10 minuten.
  5. Giet intussen een klein beetje olie in de pan en voeg de harissa en paprikapoeder toe. Bak deze kort en voeg vervolgens water, bouillonblokje en het laurierblad toe.
  6. Haal na 10 minuten het laurierblad eruit en voeg de groenten toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

2 reacties op “Geroosterde puntpaprika soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *