Aziatische broccoli soep met een vleugje kokos

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar ik wil toch een gezonde maaltijd op tafel toveren, komt er nogal een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en mega gezond. Via Bloglovin zag ik een recept van Naturally Ella voor een broccoli soep met een Aziatische twist. Het inspireerde mij om tot deze soep te komen. En heb je wat over? Je kunt de soep heel goed invriezen!

Aziatische broccoli soep met een vleugje kokos

Aziatische broccoli soep met een vleugje kokos

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 0.75 liter kokend water
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • rasp van 1 (biologische) citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosui
  • 1 rode peper

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. soeppan
  3. staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, halveer de ui en leg dit samen in de ovenschaal. Leg de knoflook teentjes en met schil en al in.
  3. Besprenkel de ovenschaal met olijfolie, peper en zout.
  4. Rooster de groenten ongeveer 15 minuten.
  5. Haal de knoflooktenen uit de schil en doe samen met ui en broccoli in de pan. Voeg water, bouillonblokje en gember toe en laat ongeveer 5 minuten koken. Pureer met de staafmixer en voeg citroen rasp en kokosmelk toe.
  6. Serveer met als garnering ringetjes rode peper en bosui!

4 reacties op “Aziatische broccoli soep met een vleugje kokos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *