Kip in paddenstoelen roomsaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kip in paddenstoelen roomsaus

Kip in paddenstoelen roomsaus is natuurlijk wel een beetje een klassieker en mag hier dus niet ontbreken. Ik ging voor kip in paddenstoelen roomsaus met aardappelpuree, maar het is ook erg lekker met pasta of rijst bijvoorbeeld. Kip en paddenstoelen gaan hartstikke goed samen, dat bewijst dit gerecht maar eens te meer!

Ingrediënten

  • 2
  • kipfilets
  • 250 gram
  • champignons
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 1
  • grote ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 100 ml
  • droge witte wijn
  • 100 ml
  • slagroom
  • 2 takjes
  • dille
  • peper
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. grote koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit de ui en de knoflook.
  3. Als de ui glazig begint te worden, voeg je de paddenstoelen toe. Bak 3 minuten mee en blus dan af met de witte wijn.
  4. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken en schenk vervolgens de inhoud van de pan in een (hittebestendige) kom.
  5. Kruid de kipfilet in met peper en zout en bak in dezelfde koekenpan aan beiden kanten bruin en van binnen gaar.
  6. Voeg vervolgens weer de inhoud van de kom toe aan de pan. Snijd de dille grof en voeg dit, samen met de room, toe aan de kip.
  7. Laat 3-5 minuten op laag vuur sudderen.
  8. Serveer met een takje verse dille.
11 mensen willen het maken
23 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *