Kip in paddenstoelen roomsaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Kip in paddenstoelen roomsaus is natuurlijk wel een beetje een klassieker en mag hier dus niet ontbreken. Ik ging voor kip in paddenstoelen roomsaus met aardappelpuree, maar het is ook erg lekker met pasta of rijst bijvoorbeeld. Kip en paddenstoelen gaan hartstikke goed samen, dat bewijst dit gerecht maar eens te meer!

Kip in paddenstoelen roomsaus

Kip in paddenstoelen roomsaus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 250 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 grote ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 2 takjes dille
  • peper
  • zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. grote koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit de ui en de knoflook.
  3. Als de ui glazig begint te worden, voeg je de paddenstoelen toe. Bak 3 minuten mee en blus dan af met de witte wijn.
  4. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken en schenk vervolgens de inhoud van de pan in een (hittebestendige) kom.
  5. Kruid de kipfilet in met peper en zout en bak in dezelfde koekenpan aan beiden kanten bruin en van binnen gaar.
  6. Voeg vervolgens weer de inhoud van de kom toe aan de pan. Snijd de dille grof en voeg dit, samen met de room, toe aan de kip.
  7. Laat 3-5 minuten op laag vuur sudderen.
  8. Serveer met een takje verse dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *