Karnemelk pannenkoekjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Karnemelk pannenkoekjes

Toen ik een half pak karnemelk over had besloot ik er pannenkoeken mee te maken. In de pannenkoeken zorgt de karnemelk voor een heerlijke, fluffy textuur en voor een lichtfrisse smaak. Wees niet bang dat je echt karnemelk proeft, dat is echt niet zo. Wel geeft het net dat beetje extra. Als je dus zin hebt om jezelf eens lekker te verwennen, dan zijn deze pannenkoeken een goed begin van je dag. Wil je iets gezondere pannenkoeken? Vervang dan het witte tarwebloem door volkoren bloem of bijvoorbeeld havermeel.

Ingrediënten

  • 135 gram
  • witte tarwebloem
  • 1 tl
  • baking soda
  • 1/2 tl
  • bakpoeder
  • 1/2 el
  • gesmolten roomboter
  • (+ extra om in te bakken)
  • 1
  • ei
  • enkele druppels
  • vanille extract
  • 120 ml
  • karnemelk
  • 60 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1 tl
  • maple syrup
  • snufje
  • zout
  • Als topping:
  • fruit naar keuze
  • maple syrup of honing (optioneel)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. 2 mengkommen
  3. garde

Instructies

  1. Meng in één kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout.
  2. In een andere kom klop je het ei los en voeg je de boter toe. Voeg daarna de karnemelk, yoghurt, vanille extract en maple syrup toe. Meng tot een glad geheel.
  3. Voeg nu het bloemmengsel toe en klop totdat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Zet de pan op middelhoog vuur en smelt wat boter in de pan.
  5. Pak een grote lepel en schep deze vol. Bak 3 pannenkoeken tegelijk in de pan.
  6. Wanneer de onderkant gaar is, draai je de pannenkoeken om. Bak ze aan beide kanten bruin.
  7. Doe telkens opnieuw boter in de pan en herhaal totdat het beslag op is.
  8. Stapel de pannenkoeken op elkaar.
  9. Maak af met vers fruit en maple syrup.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *