Avocado ijs

  • Voor 6-8 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Avocado ijs

Avocado ijs klinkt misschien heel raar, maar in Zuid-Oost Azië wordt dit helemaal niet zo gek gevonden. Bijna 10 jaar geleden was ik op de Filipijnen en daar at ik voor het eerst avocado ijs. Ook ik wist van tevoren niet wat ik daarvan moest verwachten, maar het is zo lekker. Zacht, romig en zoet. Dit ijs is de perfecte afsluiter van je Aziatische diner! Bijvoorbeeld na je massaman curry, larb salade of Aziatische mosselen. Met 1 bol ben je trouwens ook meteen verzadigd, omdat het heel erg lekker is, maar ook vrij machtig. Extra leuk, je hebt geen ijsmachine nodig en hebt er ook vrij weinig omkijken naar. 5 minuten pureren en mengen, daarna giet je het in een bakblik en zet je het in de vriezer. Na 4 uur schep je het en keertje om en daarna hoef je het er pas weer uit te halen voor je het gaat eten. Het ijs is overigens ook geschikt voor vegans en mensen met een lactoseintolerantie. Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk in plaats van gecondenseerde melk.

Ingrediënten

  • 2 grote
  • avocado's
  • of 4 kleine avocado's
  • sap van 1/2
  • limoen
  • 320 gram
  • gecondenseerde melk*
  • 250 ml
  • kokosmelk
  • * gebruik gecondenseerde kokosmelk als je dit ijs lactosevrij/ vegan wil maken

Benodigdheden

  • bakblik bekleed met bakpapier
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Schep de avocado uit de schil en leg de avocado in de blender of de beker voor de staafmixer. Voeg de limoensap toe en pureer tot een gladde massa.
  2. Voeg de gecondenseerde melk en kokosmelk toe en pureer nogmaals goed. Het zou echt een gladde substantie moeten zijn, zonder klontjes of stukjes.
  3. Giet het mengsel in het bakblik en zet 4 uur in de vriezer.
  4. Roer na 4 uur met een vork om en zet het opnieuw in de vriezer.
  5. Haal het ijs kort van tevoren uit de vriezer zodat je er mooie bollen van kunt scheppen.
6 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *