Groene gazpacho

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groene gazpacho

Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit de jalapeño peper weg, anders wordt het wel érg pittig. Padron peper zijn qua smaak vergelijkbaar met paprika's. Kun je deze padrón pepers niet vinden? Gebruik dan als alternatief een halve groene paprika.De gazpacho eet je bijvoorbeeld bij de barbecue, bij de picknick in het park of als voorgerecht bij een Spaanse maaltijd. Welke Spaanse maaltijd dan? Nou, je vindt hier inspiratie genoeg! Wat dacht je van fideua? Of misschien een stoofpot?

Ingrediënten

  • 2
  • komkommers
  • 2 padrón
  • pepers
  • (deze zijn niet pittig)
  • 150 ml
  • koud water
  • 1
  • sjalotje
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 jalapeño
  • peper
  • (zonder zaadlijsten)
  • 1 rijpe
  • avocado
  • sap van 1
  • limoen
  • 3 takjes
  • verse munt
  • 5 ijsblokjes
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  1. Snijd de groente fijn. Dit helpt om zometeen je gazpacho glad te krijgen.
  2. Pureer vervolgens met de blender tot een gladde soep.
  3. Buen provecho!
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Groene gazpacho

  • lidia van den eijnde

    lijkt me heerlijk,. Als ik de soep een dag tevoren maak, kleurt die dan bruin omdat er avocado in zit? kan ik room toevoegen?
    met vriendelijke groeten, lidia van den eijnde

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *