Klassieke Spaanse gazpacho

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

De Spaanse zon brengt ons veel goeds. Ook deze authentieke Gazpacho (Op zijn Nederlands' gewoon 'koude tomaten soep'). Boordevol smaak en voedingsstoffen. Overheerlijk om lekker koud te serveren als het buiten warm is. Verder ook heel handig voor feestjes of als je weinig tijd hebt om te eten, omdat je makkelijk veel kunt maken en het even in de koelkast kunt (en moet) bewaren voor de volgende dag!

Klassieke Spaanse gazpacho

Klassieke Spaanse gazpacho

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 grote
  • tomaten
  • 2 kleine
  • komkommers
  • 3/4 rode
  • paprika
  • 1 bruine
  • boterham
  • 1/2
  • rode peper
  • 1 witte
  • ui
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 40 ml
  • olijfolie
  • 2 el
  • rode wijnazijn
  • zout naar smaak

Benodigdheden

  1. staafmixer of blender

Instructies

  1. Snijd het korstje van de boterham af en leg het brood in koud water zodat het kan weken. Snijd intussen alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Hoe fijner je het nu snijdt, hoe gladder de gazpacho zo meteen is. Haal de boterham uit het water en pureer deze samen met alle andere ingrediënten tot een mooie gladde gazpacho. Vind je hem nog niet fijn genoeg? Zeef de gazpacho dan even.
  2. Zet de gazpacho in de koelkast om koud te worden, want een gazpacho serveer je ijskoud. Garneer met stukjes groenten!
¡Buen provecho! gazpacho

2 responses to “Klassieke Spaanse gazpacho

  • Pauline van Hattum

    Gisteren gemaakt. ideaal met dit hete weer. erg verfrissend.
    was alleen wel vergeten om de boterham er door te doen.
    hoop dat dit niet erg is , want het smaakte verder echt heel lekker :)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *