Klassieke Spaanse gazpacho

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd
Klassieke Spaanse gazpacho

De Spaanse zon brengt ons veel goeds. Ook deze authentieke Gazpacho (Op zijn Nederlands' gewoon 'koude tomaten soep'). Boordevol smaak en voedingsstoffen. Overheerlijk om lekker koud te serveren als het buiten warm is. Verder ook heel handig voor feestjes of als je weinig tijd hebt om te eten, omdat je makkelijk veel kunt maken en het even in de koelkast kunt (en moet) bewaren voor de volgende dag!

Ingrediënten

  • 8 grote
  • tomaten
  • 2 kleine
  • komkommers
  • 3/4 rode
  • paprika
  • 1 bruine
  • boterham
  • 1/2
  • rode peper
  • 1 witte
  • ui
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 40 ml
  • olijfolie
  • 2 el
  • rode wijnazijn
  • zout naar smaak

Benodigdheden

  1. staafmixer of blender

Instructies

  1. Snijd het korstje van de boterham af en leg het brood in koud water zodat het kan weken. Snijd intussen alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Hoe fijner je het nu snijdt, hoe gladder de gazpacho zo meteen is. Haal de boterham uit het water en pureer deze samen met alle andere ingrediënten tot een mooie gladde gazpacho. Vind je hem nog niet fijn genoeg? Zeef de gazpacho dan even.
  2. Zet de gazpacho in de koelkast om koud te worden, want een gazpacho serveer je ijskoud. Garneer met stukjes groenten!
¡Buen provecho! gazpacho
7 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *