Sinaasappel amandelcake

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op vakantie in Mallorca gingen we naar een bakker om wat broodjes voor de lunch te halen. In totaal hadden we 3 broodjes en een puntje cake om met z'n tweeen te delen. "Dat is dan € 24,-" Ehm, sorry, hoeveel? Het stuk cake wat we hadden was amandelcake met sinaasappel en omdat het gemaakt was met heel veel amandelen wat een klein puntje dus al € 11,-. Uiteindelijk hebben we die cake dus maar niet gegeten, maar thuis bleef het in mijn hoofd zitten. Ik heb dus zelf maar een sinaasappel amandelcake gemaakt. Deze maakte ik met enkel wat honing om het zoet te maken. Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en dus vrij van geraffineerde suikers! Maar bovenal is het lekker én makkelijk te maken.

Sinaasappel amandelcake

Sinaasappel amandelcake

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram amandelmeel
  • 3 grote eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 4 sinaasappels
  • 4 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • handje amandelschaafsel (ter garnering)

Benodigdheden

  1. (rond) bakblik 19 cm diameter
  2. bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Klop de eieren met een garde of keukenmachine goed op totdat ze schuimig zijn.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe.
  4. Leg het bakpapier in het bakblik en giet het beslag in het bakblik.
  5. Bak de cake in circa 35 minuten gaar.

3 reacties op “Sinaasappel amandelcake

  • Riny

    Dankjewel voor dit recept. Wil je cake natuurlijk maken. Heb een glutenvrij dieet ivm coeliakie. Dat wordt smullen.
    Even een vraagje. Hoeveel sinaasappel sap deed jij in je cake? Soms komt er een heel glas sap uit een sinaasappel. ;-) (Pers iedere dag 1 sinaasappel uit voor mn oude moedertje) Vandaar…! En is amandelmeel alleen niet te zwaar? Misschien een combi met ander glutenvrij meel? Groetjes en een fijne dag.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Leuk dat je deze lekker zomerse cake ook eens wil proberen Riny :). Zelf vond ik hem niet te zwaar met alleen amandelmeel, hij is wel redelijk compact. Mocht je daar niet van houden, kun je het misschien mengen met kokosmeel of kikkererwtenmeel. Ik deed ongeveer 400 ml sap in de cake. Ietsje meer mag ook natuurlijk. Ik ben heel benieuwd hoe je hem gaat vinden, eet smakelijk alvast :). Groetjes, Judith
      Ps. Laat je weten wat je ervan vond :)?

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *