Snelle bloemkool rijst met granaatappel

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Bloemkooltijd! En ik heb een receptje dat aanslaat bij iedereen. En extra fijn: het is echt mega gezond. Het heet bloemkool rijst, maar de bloemkool is eigenlijk een vervanging voor rijst. Door deze fijn te malen ziet het er namelijk uit als rijst en kun je het lekker wokken! En wist je al dat bloemkool echt boordevol vitamine C zit? Een supergezond, makkelijk en snel gerecht dus!

Ingrediënten

  • 1 grote
  • bloemkool
  • 300 gram
  • mager rundergehakt
  • 120 gram
  • granaatappelpitjes
  • 3 takjes
  • koriander
  • (of platte peterselie)
  • 1 tl
  • komijn
  • snuf
  • zout
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 170 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1 el
  • tahin
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snuf
  • zout

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. keukenmachine of blender

Instructies

  1. Maak de dressing door de knoflook uit te persen en deze toe te voegen aan de yoghurt, samen met de tahin en een snufje zout.
  2. Snijd de stronk van de bloemkool. Maak hiervan bijvoorbeeld een soep. In dit recept gebruik je alleen de roosjes.
  3. De roosjes snijd je grof en maal je fijn in de blender of keukenmachine.
  4. Giet een scheutje olie in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg komijn toe en daarna zout en de bloemkool.
  5. Bak dit nog zo'n 3 minuten. Draai dan het vuur uit en voeg de koriander en granaatappelpitjes toe.

4 responses to “Snelle bloemkool rijst met granaatappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *