Spaanse groente stoof met gehaktballen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een heel klein potje met premium quality saffraan en het einde is nog lang niet in zicht. Dat tegen een fractie van wat het hier kost.

Spaanse groente stoof met gehaktballen

Spaanse groente stoof met gehaktballen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 gram Puy linzen
  • 300 gram passata di pomodoro
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 3 draadjes saffraan
  • 300 gram rundergehakt
  • snuf zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • zware stoofpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook en voeg tomaten, paprika, chilipoeder, paprikapoeder,saffraan, peterselie, peper en zout toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en laat circa 20 minuten op laag vuur doorkoken.
  3. Meng intussen het gehakt met peper en zout en vorm er circa 12 gehaktballetjes van.
  4. Laat de gehaktballen nog zo'n 7 minuten meegaren.
  5. Garneer met peterselie.

One response to “Spaanse groente stoof met gehaktballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *