Spaanse groente stoof met gehaktballen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Spaanse groente stoof met gehaktballen

Vorig jaar rond deze tijd zaten we op het zonnige Mallorca. Wat een heerlijk eiland was dat! Saffraan doet me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een heel klein potje met premium quality saffraan en het einde is nog lang niet in zicht. Dat tegen een fractie van wat het hier kost.

Ingrediënten

  • 3
  • tomaten
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 2
  • paprika's
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 gram
  • Puy linzen
  • 300 gram
  • passata di pomodoro
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1
  • sjalotje
  • 1 el
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • 3 draadjes
  • saffraan
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • snuf
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • zware stoofpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook en voeg tomaten, paprika, chilipoeder, paprikapoeder,saffraan, peterselie, peper en zout toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en laat circa 20 minuten op laag vuur doorkoken.
  3. Meng intussen het gehakt met peper en zout en vorm er circa 12 gehaktballetjes van.
  4. Laat de gehaktballen nog zo'n 7 minuten meegaren.
  5. Garneer met peterselie.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Spaanse groente stoof met gehaktballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *