Turkse shish kebab

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Turkse shish kebab

Sommige recepten en gerechten associeer ik echt met zomer. Kipspiesjes zoals deze Turkse shish kebab zijn daar een goed voorbeeld van. Ze doen het goed op de BBQ, maar als het nu eens even niet zo zonnig is, kun je ze gewoon in een grill- of koekenpan bakken. Wij aten er pitabroodjes en een frisse salade bij, maar je kunt dit ook goed eten met rijst, zoals een Turkse pilav.

Ingrediënten

  • 350 gram
  • kipfilet in blokjes
  • 1 rode
  • ui
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 2 el
  • tomatenpuree
  • 1 el
  • kurkuma
  • 1 el
  • paprikapoeder
  • 1/2 tl
  • gedroogde oregano
  • 100 ml
  • volle yoghurt
  • snuf
  • zout
  • zwarte peper
  • scheutje
  • olie

Benodigdheden

  • staafmixer of blender
  • 6 satéprikkers
  • grill- of koekenpan (of BBQ)
  • afsluitbaar bakje

Instructies

  1. Rijg de kip aan de staéprikkers en leg dit in een afsluitbaar bakje.
  2. Doe alle overige ingrediënten in de blender of staafmixer en meng tot een gladde marinade.
  3. Giet de marinade bij de kip en laat minsten 15 minuten in de koelkast intrekken (hoe beter hoe langer!)
  4. Zet een pan op hoog vuur en laat goed heet worden. Giet olie in de pan. Haal de kip uit de marinade. De marinade die overblijft in het bakje gebruik je niet meer.
  5. Grill de kipspiesjes totdat ze gaar zijn.
2 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *