Turkse pilav

  • voor 2 personen
Turkse pilav

Wisten jullie dat sinds ik het blog heb, ook Jerome het leuk vindt om af en toe te koken? Zelfs zo erg dat we volgende week een heuse Masterchef challenge tegen elkaar aangaan! We zullen tegen elkaar gaan strijden: ieder maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en een semi-onafhankelijke jury zal het gaan beoordelen ;-). Uiteraard zullen we foto's maken én zullen de recepten worden gedeeld, dus... wish me luck ;-).Deze pilav is een gerecht dat Jerome vorige week voor mij maakte. Vooral deze tijd van het jaar heel erg lekker door de specerijen die erin zitten! Kun je geen lamsvlees vinden of hou je hier niet van? Je kunt het ook prima vervangen door rundvlees.

Ingrediënten

  • 175 gram
  • basmati rijst
  • 200 gram
  • lamsbiefstuk
  • (in grove blokken gesneden)
  • 1
  • rundvleesbouillonblokje
  • opgelost in 300 ml water
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 2
  • kaneelstokjes
  • 12
  • gedroogde abrikozen
  • (in stukken gesneden)
  • handjevol
  • rozijnen
  • 1/8 tl
  • nootmuskaat
  • 2 el
  • verse munt
  • (grofgesneden)
  • handjevol
  • geschaafde amandelen
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Rooster in een droge koekepan de amandelen totdat ze beginnen te verkleuren.
  2. Zet de amandelen even apart in een bakje.
  3. Giet in de koekepan wat olie en voeg hier de ui en de kaneelstokjes aan toe, totdat de ui glazig wordt.
  4. Gooi de vleesblokjes erbij en wanneer dit bruin begint te worden doe je ook de rijst erbij.
  5. Voeg de bouillon, abrikozen en rozijnen toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel 12 minuten sudderen.
  6. Garneer met munt en de amandelen die je hebt geroosterd.
Turkse pilav
6 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *