Glutenvrije blini met zalm
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zit je er klaar voor? Het allereerste kerstgerecht van dit jaar! Zag je hem al voorbijkomen op het glutenvrije kerstmenu? Lekkere blini met zalm en creme fraiche. Ook heel erg lekker als je niet glutenvrij hoeft te eten. Blini zijn Oost-Europese 'poffertjes' die worden gemaakt met onder meer boekweitmeel. In dit recept heb ik 100% boekweitmeel gebruikt om het glutenvrij te houden. Het beste gedeelte: het is echt super eenvoudig te maken!
Glutenvrije blini met zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 120 gram boekweitmeel
- 180 ml melk
- 2 eieren
- 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder
- 1 el kokosolie (+ extra om in te bakken)
- snuf zout
- 300 gram zalmsnippers
- 125 ml sour cream
- 2 el verse dille
Benodigdheden
- koekepan
- garde
Instructies
- Meng in een kom bakpoeder, meel en zout.
- In een andere kom meng je de melk, eieren en olie. Giet dit bij de bloem en klop met de garde goed door tot een glad beslag.
- Zet de koekepan op een middelhoog vuur en laat deze heet worden.
- Giet wat kokosolie in de pan en schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan om zo kleine pannekoekjes te maken.
- Wacht totdat er bubbels aan de bovenkant beginnen te komen en keer de blini dan om.
- Garneer mer sour cream, zalm en dille.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 404 | Calorieën uit vetten 213 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 52% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet lekker uit zeg!
Liefs,
Anouk