Glutenvrije blini met zalm

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zit je er klaar voor? Het allereerste kerstgerecht van dit jaar! Zag je hem al voorbijkomen op het glutenvrije kerstmenu? Lekkere blini met zalm en creme fraiche. Ook heel erg lekker als je niet glutenvrij hoeft te eten. Blini zijn Oost-Europese 'poffertjes' die worden gemaakt met onder meer boekweitmeel. In dit recept heb ik 100% boekweitmeel gebruikt om het glutenvrij te houden. Het beste gedeelte: het is echt super eenvoudig te maken!

Glutenvrije blini met zalm

Glutenvrije blini met zalm

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 120 gram boekweitmeel
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 el kokosolie (+ extra om in te bakken)
  • snuf zout
  • 300 gram zalmsnippers
  • 125 ml sour cream
  • 2 el verse dille

Benodigdheden

  1. koekepan
  2. garde

Instructies

  1. Meng in een kom bakpoeder, meel en zout.
  2. In een andere kom meng je de melk, eieren en olie. Giet dit bij de bloem en klop met de garde goed door tot een glad beslag.
  3. Zet de koekepan op een middelhoog vuur en laat deze heet worden.
  4. Giet wat kokosolie in de pan en schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan om zo kleine pannekoekjes te maken.
  5. Wacht totdat er bubbels aan de bovenkant beginnen te komen en keer de blini dan om.
  6. Garneer mer sour cream, zalm en dille.
Lekker met een glaasje bubbels!

Een reactie op “Glutenvrije blini met zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *