Glutenvrije blini met zalm

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Glutenvrije blini met zalm

Zit je er klaar voor? Het allereerste kerstgerecht van dit jaar! Zag je hem al voorbijkomen op het glutenvrije kerstmenu? Lekkere blini met zalm en creme fraiche. Ook heel erg lekker als je niet glutenvrij hoeft te eten. Blini zijn Oost-Europese 'poffertjes' die worden gemaakt met onder meer boekweitmeel. In dit recept heb ik 100% boekweitmeel gebruikt om het glutenvrij te houden. Het beste gedeelte: het is echt super eenvoudig te maken!

Ingrediënten

  • 120 gram
  • boekweitmeel
  • 180 ml
  • melk
  • 2
  • eieren
  • 1/2 tl
  • (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 el
  • kokosolie
  • (+ extra om in te bakken)
  • snuf
  • zout
  • 300 gram
  • zalmsnippers
  • 125 ml
  • sour cream
  • 2 el
  • verse dille

Benodigdheden

  1. koekepan
  2. garde

Instructies

  1. Meng in een kom bakpoeder, meel en zout.
  2. In een andere kom meng je de melk, eieren en olie. Giet dit bij de bloem en klop met de garde goed door tot een glad beslag.
  3. Zet de koekepan op een middelhoog vuur en laat deze heet worden.
  4. Giet wat kokosolie in de pan en schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan om zo kleine pannekoekjes te maken.
  5. Wacht totdat er bubbels aan de bovenkant beginnen te komen en keer de blini dan om.
  6. Garneer mer sour cream, zalm en dille.
Lekker met een glaasje bubbels!
13 mensen willen het maken
22 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Glutenvrije blini met zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *