Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zijn jullie al pompoenmoe ;-)? Ik nog niet hoor! Ik ben nog steeds een groot pompoenliefhebber en maakte er dit keer een heerlijke salade van. Ik kwam op het idee om het in een salade te verwerken door ons diner bij VOLT. Wat ik lekker vind aan de herfstsalade die ik maakte ik de zoete smaak door de pompoen met kaneel en rozijnen en het frisse tegenwicht dat de kappertjes bieden. De geitenkaas maakte het voor mij helemaal af, maar Jerome vond hem heerlijk zonder geitenkaas.

Ps. moeite met het snijden van een pompoen? Lees hier hoe je het beste een pompoen kunt snijden.

Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram pompoen (in blokjes gesneden)
  • 1 tl kaneel
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • grofgemalen zeezout
  • 100 gram rucola
  • 50 gram vegetarische 'speckjes' (ik gebruikte die van de Vegetarische Slager)
  • 2 el rozijnen
  • handje walnoten
  • 2 el kappertjes
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 2 el balsamicoazijn

Benodigdheden

ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de pompoen in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zeezout, kaneel en nootmuskaat.
  3. Zet het geheel een half uur in de oven totdat de stukjes pompoen gaar zijn.
  4. Bak intussen de speckjes in een koekepan krokant.
  5. Verdeel de rucola over twee borden en leg hier de pompoen op. Verkruimel de kaas erover en verdeel de overige ingrediënten over de salade heen.
  6. Maak af met balsamicoazijn.

Een reactie op “Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *