Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd

Zijn jullie al pompoenmoe ;-)? Ik nog niet hoor! Ik ben nog steeds een groot pompoenliefhebber en maakte er dit keer een heerlijke salade van. Ik kwam op het idee om het in een salade te verwerken door ons diner bij VOLT. Wat ik lekker vind aan de herfstsalade die ik maakte ik de zoete smaak door de pompoen met kaneel en rozijnen en het frisse tegenwicht dat de kappertjes bieden. De geitenkaas maakte het voor mij helemaal af, maar Jerome vond hem heerlijk zonder geitenkaas. Ps. moeite met het snijden van een pompoen? Lees hier hoe je het beste een pompoen kunt snijden.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • pompoen
  • (in blokjes gesneden)
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1/8 tl
  • nootmuskaat
  • 1 el
  • olijfolie
  • grofgemalen zeezout
  • 100 gram
  • rucola
  • 50 gram
  • vegetarische 'speckjes' (ik gebruikte die van de Vegetarische Slager)
  • 2 el
  • rozijnen
  • handje
  • walnoten
  • 2 el
  • kappertjes
  • 30 gram
  • zachte geitenkaas
  • 2 el
  • balsamicoazijn

Benodigdheden

ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de pompoen in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zeezout, kaneel en nootmuskaat.
  3. Zet het geheel een half uur in de oven totdat de stukjes pompoen gaar zijn.
  4. Bak intussen de speckjes in een koekepan krokant.
  5. Verdeel de rucola over twee borden en leg hier de pompoen op. Verkruimel de kaas erover en verdeel de overige ingrediënten over de salade heen.
  6. Maak af met balsamicoazijn.
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

One response to “Lekkere vega herfstsalade met pompoen, geitenkaas en rozijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *