Pompoensoep

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Pompoensoep

Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een cent en heb je binnen no time een heerlijke, kruidige pompoensoep op tafel. De wortel geeft de soep net wat meer kleur en een zoetige smaak als contrast met de kruiden.

Ingrediënten

  • 1
  • pompoen
  • 2
  • wortels
  • 1 stukje
  • verse gember
  • 1
  • bouillonblokje (vegetarisch of rund)
  • 1 teentje
  • knoflook

Benodigdheden

staafmixer

Instructies

  1. Schil de pompoen en snijd hem in grove stukken.
  2. Schil de wortels met een dunschiller en snijd in grove stukken.
  3. Schil het stukje gember en snijd in plakjes
  4. Snij het teentje knoflook in grove stukken.
  5. Fruit de knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie
  6. Voeg de stukken pompoen en wortel toe en bak 2 minuten aan
  7. Voeg water toe zodat de groenten compleet bedekt zijn met water
  8. Doe nu de gember en het bouillonblokje erbij (het bouillonblokje is naar smaak, zelf gebruik ik een halve, maar de meeste mensen zullen het dan te flauw vinden)
  9. Kook totdat de groenten gaar zijn, een minuut of 10
  10. Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een glad geheel
  11. Klaar om te smullen; voeg eventueel ter garnering nog wat crème fraîche toe
10 mensen willen het maken
7 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *