Courgette cake

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Courgette cake

Een aantal weken geleden besloot ik om een 'gezonde' cake te maken en vond een recept voor pompoencake. Toen ik vrijwel alle ingrediënten in huis had, bedacht ik me ineens dat ik iets vrij essentieels niet had: pompoen. Ik naar Appie Heijn en, waar ik voor vreesde werd bewaarheid, het was nog geen pompoenseizoen en noch de verse noch de diepvries pompoen was er. Een andere gezonde cake (soort van, kaas is natuurlijk niet echt gezond ;-)) werd de courgettecake, hartig en licht zoet tegelijk en heerlijk luchtig!

Ingrediënten

  • 1
  • courgette
  • geraspt
  • 100 ml
  • halfvolle melk
  • 100 ml
  • olijfolie
  • 3
  • eieren
  • 175 gram
  • speltbloem
  • 100 gram
  • grana padano geraspte kaas
  • 10 gram
  • bakpoeder
  • 50 gram
  • kokosbloesemsuiker

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren, melk, olijfolie en geraspte courgette. De bloem en bakpoeder voeg je toe door ze te zeven boven het mengsel. Tot slot kunnen de suiker en de kaas er doorheen worden gemengd.
  3. Giet het mengsel in een bakblik en bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er schook uit? Dan is de cake gaar. Bak hem anders nog enkele minuten.
Ps. Inmiddels zijn pompoenen wél in het seizoen, dus binnenkort zal ik mijn pompoen-wortelsoep plaatsen.
2 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

4 responses to “Courgette cake

  • Myriam

    Dit ziet er zeer lekker uit, binnenkort is er een vriendenetentje. Zou dit graag bij de hapjes-buffettafel zetten! Wat kan ik gebruiken i.p.v. Kokosbloesemsuiker?
    Alvast bedankt voor het antwoord!!!

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Myriam,
      Leuk dat je dit recept gaat proberen!
      Als alternatief kun je het beste bruine (riet)suiker gebruiken. Dit kun je in principe bij elke supermarkt kopen.
      Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat :)

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *