Stoofpeertjes in Coebergh

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Stoofpeertjes in Coebergh

Dit idee kreeg ik van Devon. Of eigenlijk van zijn vriend die vol lof vertelde over de heerlijke stoofpeertjes die Devon maakt met Coebergh. Mijn interesse was gewekt, dus ik besloot dit ook eens te proberen. Ik werd blij verrast, want de peertjes worden er superlekker van! Zoet, fruitig en door het gebruik van citroen en kruiden ook fris en pittig. Het leuke is dat de Coebergh ook erg indikt, dus het wordt heel stroperig, wat de peertjes extra mooi én lekker maakt!

Ingrediënten

  • 6
  • Wilder Gieseman
  • peren
  • 300 ml
  • Coebergh of andere bessenlikeur
  • 2
  • kaneelstokjes
  • rasp van 1/2
  • biologische citroen
  • 1 el
  • bruine basterdsuiker
  • 1 tl
  • speculaaskruiden
  • 200 ml
  • water

Benodigdheden

grote pan

Instructies

  1. Schil de peren.
  2. Breng de Coebergh aan de kook, voeg de kruiden, suiker en citroenrasp toe en leg de peren er in.
  3. Giet er water bij en laat op een middelhoog vuur minstens 40 minuten pruttelen.
Lekker met bijvoorbeeld een stamppotje!
7 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Stoofpeertjes in Coebergh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *