Kip yakitori spiesjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Kip yakitori spiesjes

Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon zo, als snackje.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • (scharrel)kip
  • 1 tl
  • kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl
  • verse gember
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • sesamolie
  • 2 el
  • sojasaus
  • 2 1/2 el
  • sake
  • 2 1/2 el
  • mirin
  • 1 tl
  • maizena
  • scheutje
  • kokosolie (of arachideolie)

Benodigdheden

6 houten prikkers geweekt in water

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten behalve de kip en de olie tot een glad papje.
  2. Snijd de kip in reepjes, leg de kipreepjes in een afsluitbaar bakje en gietr hier de saus overheen zodat de smaak kan intrekken.
  3. Zet dit een20 minuten in de koelkast.
  4. Rijg de kipstukjes op de prikkers en houd de marinade die je overhoudt apart.
  5. Verhit een koekepan, giet hier de olie in en bak de kipspiesjes mooi bruin. Wanneer het bijna gaar is, giet je de rest van de marinade erbij. Het lekkerste wordt het als je de saus over de spiesjes heen blijft gieten gedurende het proces.
  6. Bak totdat de kip gaar is en garneer met sesamzaadjes en bosui.
26 mensen willen het maken
18 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Kip yakitori spiesjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *