Kip yakitori spiesjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon zo, als snackje.

Kip yakitori spiesjes

Kip yakitori spiesjes

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram (scharrel)kip
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl verse gember (fijngesneden)
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 1/2 el sake
  • 2 1/2 el mirin
  • 1 tl maizena
  • scheutje kokosolie (of arachideolie)

Benodigdheden

6 houten prikkers geweekt in water

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten behalve de kip en de olie tot een glad papje.
  2. Snijd de kip in reepjes, leg de kipreepjes in een afsluitbaar bakje en gietr hier de saus overheen zodat de smaak kan intrekken.
  3. Zet dit een20 minuten in de koelkast.
  4. Rijg de kipstukjes op de prikkers en houd de marinade die je overhoudt apart.
  5. Verhit een koekepan, giet hier de olie in en bak de kipspiesjes mooi bruin. Wanneer het bijna gaar is, giet je de rest van de marinade erbij. Het lekkerste wordt het als je de saus over de spiesjes heen blijft gieten gedurende het proces.
  6. Bak totdat de kip gaar is en garneer met sesamzaadjes en bosui.

3 reacties op “Kip yakitori spiesjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *