De beste barbecue recepten – dé ultieme BBQ gids!

My Food Blog
De beste barbecue recepten – dé ultieme BBQ gids!

Wie houdt er nog meer van barbecue? (ook wel afgekort als BBQ). Ik denk dat ik beter kan vragen: wie niet? Iedereen houdt toch wel van een gezellige barbecue? Lekker buiten eten, veel verschillende dingen proeven, de smokey smaak, het zonnetje. Kortom: genieten! Met deze gids heb jij de ultieme inspiratie. Of je nou gebruik maakt van een kolenbarbecue, gasbarbecue, kamado of braai.

Zomer

Deze zomer heeft een beetje een langzame aanloop gehad, maar met een beetje geluk kunnen we binnenkort toch echt barbecueën. Barbecueën heeft voor mij toch echt het ultieme zomergevoel. Maar als het dan eenmaal zo ver is, wat leg je er dan op? Wat zijn de leukste en lekkerste BBQ recepten?

Al eerder vertelde ik je hoe je een BBQ aanpakt, maar wat zijn nou de lekkerste dingen om óp je barbecue klaar te maken? Het is zo zonde om alleen maar kant-en-klaar gemarineerde stukjes vlees en kant-en-klare salades te serveren op je barbecue, want met een klein beetje effort maak je een heus festijn van je barbecue maaltijd. Daar hoef je echt geen culinair wonder voor te zijn! Sterker nog, ook ik vind het fijn om juist met een barbecue zo min mogelijk werk te hebben aan het eten. Meer tijd om te genieten van de zon en het gezelschap, toch :-)?

De lekkerste BBQ recepten

Bij barbecueën denk je wellicht al snel aan een stuk vlees. Maar, dat hoeft zeker niet. Je kunt vlees of vis op de grill leggen, maar er zijn ook genoeg vegetarische alternatieven die je kunt bereiden op de barbecue.

Hoofdgerechten, bijgerechten, drankjes en meer voor bij de barbecue

Ik verzamelde de lekkerste recepten voor op de BBQ voor je (voor zowel vleeseters als vegetariërs :-)!). Bovendien verdeelde ik ze onder in hoofdgerechten, bijgerechten, desserts en drankjes, met daarbij veel oude bekenden als saté, huzarensalade en aardappelsalade, maar ook een paar gerechten waar je zelf niet zo snel aan zou denken.

Verras je gasten met de lekkerste happen van de barbecue! Alle recepten zijn te maken op elk type barbecue. Of je nu een houtskool variant hebt, één op gas of een kamado. Het kan allemaal!

Hoofdgerechten van de barbecue

Dit zijn de sterren van de avond! De hoofdgerechten die je op de grill kunt bereiden. Wist je dat je echt niet altijd alleen maar vlees op de barbecue hoeft te doen? Ook vis- en vegetarische hoofdgerechten zijn er genoeg. Wat dacht je van lekkere groentespiesjes, gestoomde vis of gebakken feta?

Vis

Vlees

Vega(n)

Bijgerechten voor bij de BBQ

Naast de hoofdgerechten heb je wat ‘vulling’. nodig. Denk aan salades, maar ook aan brood. Turks brood doet het bijvoorbeeld altijd goed. of ga aan de slag met een broodsalade of lekker smeerseltje voor bij het brood. De meeste bijgerechten kun je heel goed een dag van tevoren bereiden. Meestal tafel je bij een barbecue wat langer dan normaal, dus zorg voor voldoende bijgerechten.

Desserts van de BBQ

Een beetje zoet mag niet missen natuurlijk. Gebruik de restwarmte van je barbecue om nog een lekker dessert te bereiden. Of hou het echt sueprsimpel en rooster gewoon wat marshmallows. Als je dat doet is het aan te raden ze wel in een aluminium bakje te leggen of ze ver genoeg van de grill vandaan te houden, anders ben je tot in lengte der dagen nog marshmallow uit je BBQ aan het halen ;-).

Sauzen voor erbij

Om het af te maken: een lekkere saus. Lekker voor bij groenten, vlees of vis.

Drankjes om je barbecue compleet te maken

Ga voor verfrissende drankjes. Denk aan infused water. Dat is gewoon (kraan)water met kruiden en fruit erin. Het geeft een subtiele en zomers smaak af. Denk aan aardbeien en basilicum, munt en citroen of blauwe bes rozemarijn.

Wat is jouw favoriete BBQ gerecht?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

10 reacties op “De beste barbecue recepten – dé ultieme BBQ gids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *