De beste BBQ recepten – dé ultieme gids!

My Food Blog
De beste BBQ recepten – dé ultieme gids!

Deze zomer heeft een beetje een langzame aanloop gehad, maar met een beetje geluk kunnen we binnenkort toch echt barbecueën. Barbecueën heeft voor mij toch echt het ultieme zomergevoel. Maar als het dan eenmaal zo ver is, wat leg je er dan op? Wat zijn de leukste en lekkerste BBQ recepten?

Al eerder vertelde ik je hoe je een BBQ aanpakt, maar wat zijn nou de lekkerste dingen om óp je barbecue klaar te maken? Het is zo zonde om alleen maar kant-en-klaar gemarineerde stukjes vlees en kant-en-klare salades te serveren op je barbecue, want met een klein beetje effort maak je een heus festijn van je barbecue maaltijd. Daar hoef je echt geen culinair wonder voor te zijn! Sterker nog, ook ik vind het fijn om juist met een barbecue zo min mogelijk werk te hebben aan het eten. Meer tijd om te genieten van de zon en het gezelschap, toch :-)?

De lekkerste BBQ recepten

Bij barbecueën denk je wellicht al snel aan een stuk vlees. Maar, dat hoeft zeker niet. Je kunt vlees of vis op de grill leggen, maar er zijn ook genoeg vegetarische alternatieven die je kunt bereiden op de barbecue.

Ik verzamelde de lekkerste recepten voor op de BBQ voor je (voor zowel vleeseters als vegetariërs :-)!). Bovendien verdeelde ik ze onder in hoofdgerechten, bijgerechten, desserts en drankjes, met daarbij veel oude bekenden als saté, huzarensalade en aardappelsalade, maar ook een paar gerechten waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Verras je gasten met de lekkerste happen van de barbecue! Alle recepten zijn te maken op elk type barbecue. Of je nu een houtskool variant hebt, één op gas of een kamado. Het kan allemaal!

De barbecue recepten met een * zijn vegetarisch!

Hoofdgerechten van de BBQ

Bijgerechten voor bij de BBQ

Desserts van de BBQ

Sauzen voor erbij

Drankjes

Wat is jouw favoriete BBQ gerecht?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

10 reacties op “De beste BBQ recepten – dé ultieme gids!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.