Tabouleh
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je het proberen maar maakt dit echt verschil voor de smaak.

Tabouleh
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram (fijne!) bulgur
- flinke bos peterselie (bij kleine bosjes heb je er 2 nodig)
- 3 tomaten
- 1 witte ui
- Zout en peper
- 1 el olijfolie
- sap van 1 citroen
Benodigdheden
Instructies
- Zet de bulgur met water in een kommetje om te wellen. Ondertussen snijd je de peterselie, tomaat en ui zo fijn mogelijk. Mocht er nog water in het kommetje met bulgur staan, giet je deze nu af.
- Meng de bulgur met de tomaat, peterselie, ui en citroensap. Breng op smaak met het zout, peper en de olijfolie.

Ja het snijden is echt wel de kunst, misschien valt heet ook te proberen met de keukenmachine? Maar wel een frisse salade.
Hoi Daphne!
Ik ken inderdaad mensen die de keukenmachine erbij halen! Je moet dan opletten dat het niet té fijn wordt en een soepje.. Maar ik zou zeggen test het en laat ons weten hoe dat ging!
Groetjes,
Amar
Hoi Amar,
kan je voor een gluten vrije Tabouleh de bulgur vervangen met quinoa, of heb je dan een andere suggestie?
Echte taboule wordt met bulghur gemaakt. Je kunt het zeker vervangen door quinoa, het smaakt dan uiteraard wel wat anders (alsnog wel lekker hoor :-)).