Tabouleh

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Tabouleh

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je het proberen maar maakt dit echt verschil voor de smaak.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • (fijne!) bulgur
  • flinke bos
  • peterselie
  • (bij kleine bosjes heb je er 2 nodig)
  • 3
  • tomaten
  • 1 witte
  • ui
  • Zout en peper
  • 1 el
  • olijfolie
  • sap van
  • 1 citroen

Benodigdheden

Instructies

  1. Zet de bulgur met water in een kommetje om te wellen. Ondertussen snijd je de peterselie, tomaat en ui zo fijn mogelijk. Mocht er nog water in het kommetje met bulgur staan, giet je deze nu af.
  2. Meng de bulgur met de tomaat, peterselie, ui en citroensap. Breng op smaak met het zout, peper en de olijfolie.
tabouleh maken
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

4 responses to “Tabouleh

    • Amar

      Hoi Daphne!

      Ik ken inderdaad mensen die de keukenmachine erbij halen! Je moet dan opletten dat het niet té fijn wordt en een soepje.. Maar ik zou zeggen test het en laat ons weten hoe dat ging!

      Groetjes,
      Amar

      Beantwoorden
  • Judith

    Hoi Amar,
    kan je voor een gluten vrije Tabouleh de bulgur vervangen met quinoa, of heb je dan een andere suggestie?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Echte taboule wordt met bulghur gemaakt. Je kunt het zeker vervangen door quinoa, het smaakt dan uiteraard wel wat anders (alsnog wel lekker hoor :-)).

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *