Vegetarische groenteschotel met gegrilde groenten

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische groenteschotel? Dit is echt een topper. Heerlijke gegrilde groenten als courgette, wortel en tomaat met Italiaanse kruiden en afgemaakt met 2 soorten (gezonde!) sauzen en voor de liefhebbers mozzarella. Gezond, lekker en makkelijk te maken.

Groenteschotel uit de pan of van de BBQ

Je kunt de groenten op de barbecue bereiden, maar je kunt ze ook in een (grill)pan bereiden. Dat laatste deed ik. De grillpan zorgt er dan voor dat je mooie grillstrepen krijgt :-). Voor extra smaak bevat deze schotel 2 sauzen: chimichurri en een (vegan) yoghurt-dille dip. De eerste saus is heel licht en fris door het gebruik van platte peterselie, limoen en ui. Voor de tweede saus is de smaak romig en zacht. Om het af te maken de buffermozzarella, maar deze kun je ook achterwege laten als je het gerecht veganistisch wil maken.

Voor bij de groenten

Erbij serveer je bijvoorbeeld rustiek brood of gebakken (zoete) aardappel. Een heerlijke groenteschotel ook om samen van te eten. Uiteraard kun je ook variëren met de groenten. Is er een groentesoort waar je meer of minder van houdt? Dan kun je die toevoegen of juist weglaten. Aubergine en courgette doen het bijvoorbeeld goed samen, dus voeg aubergine toe als je dat lekker vindt of laat de asperges weg als je die niet kunt vinden.

Ga je deze heerlijke gegrilde groenten zelf maken? Laat weten in de comments of op Instagram wat je ervan vond!

Vegetarische groenteschotel met gegrilde groenten

Vegetarische groenteschotel met gegrilde groenten

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram kleine trostomaten (bijvoorbeeld 'romaatjes')
  • 150 gram groene aspergetips
  • 200 gram wortels
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 5 el olijfolie
  • 20 gram platte peterselie
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout
  • 5 el (plantaardige) yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 10 gram dille
  • snuf zout
  • optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Benodigdheden

  • (grill)pan of barbecue
  • hakmolen (optioneel)
  • staafmixer (optioneel)

Instructies

  1. Maak eerst de chimichurri saus en zet die apart. Maak als volgt: gebruik een hakmolen of snijd fijn: platte peterselie, basilicum, sjalotje, knoflook en rode peper. Voeg limoensap, 4 el olijfolie en zout naar smaak toe.
  2. Maak dan de yoghurt dip: pureer met een staafmixer de yoghurt, dille, zout en limoensap.
  3. Ga dan verder met de groenten. Halveer de wortels in de lengte, snijd de courgette in plakjes en snijd de muntpaprika's in reepjes.
  4. Meng de overgebleven olie met de Italiaanse kruiden en giet een klein beetje in de hete pan. Als je de barbecue gebruikt, kun je beter de groenten met een kwastje bestrijken. Grill alle groenten aan beide kanten totdat ze gaar zijn. De aspergetips en courgette gaan heel snel, de wortels duren wat langer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de groenten mooi over de schaal en maak af met de 2 sauzen en eventueel mozzarella. Serveer met bijvoorbeeld brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *