Chocoladeijs maken met de ijsmachine

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb weer een topper van een ijsrecept voor je! dit keer maken we chocoladeijs, Niet zomaar chocoladeijs, maar heerlijk chocolade sorbetijs. Een heerlijk volle en pure chocoladesmaak. Voor de echte chocoladeliefhebbers! Het leuke is, dat het recept ook nog eens helemaal vegan is, omdat het een sorbetijs is.

Chocolade sorbetijs uit de ijsmachine

Bij sorbetijs denk ik vaak aan een waterige structuur, maar dat hoeft dus helemaal niet! Dit ijs is zo heerlijk vol van smaak, het verbaast je misschien dat sorbet zo kan smaken. Wil je trouwens meer weten over de ijsmachine die ik gebruik? Hier kun je meer lezen over die ijsmachine.

Geniet lekker van dit chocoladeijsje! Lekker in een kommetje of natuurlijk op een hoorntje. Of gebruik het in een dessert, zoals brownie met ijs of wafels met ijs.

Chocoladeijs maken met de ijsmachine

Chocoladeijs maken met de ijsmachine

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 125 gram amandelmelk
  • 250 gram water
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 el cacao
  • 1 tl vanille-extract

Benodigdheden

  • ijsmachine

Instructies

  1. Doe de chocolade met de amandelmelk in een (magnetronvast) kommetje en smelt in de magnetron of au-bain marie. Doe elke keer 1 minuut in de magnetron en roer elke keer met een metalen lepel. Als de chocolade is gesmolten, voeg je de andere ingrediënten toe. Roer goed door met een garde zodat je een glad mengsel krijgt.
  2. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien en vriezen tot het mengsel massief is en de structuur van ijs heeft. Bij mij duurde dat 20 minuten. Afhankelijk van je ijsmachine kan dat langer duren.
  3. Bewaar je ijs in een afgesloten vriesvaste voorraaddoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *