Citroenmerenguetaart roomijs maken

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zelf schepijs maken met een ijsmachine in de smaak citroenmerenguetaart

IJs maken doe ik al weleens, maar dan altijd zonder ijsmachine. Dan is de keuze in het ijs wat je maakt toch wat beperkter. Ik vond het dan ook erg leuk om eens ijsjes te maken mét een ijsmachine. Hoe dat beviel, welke ijssoorten je kunt maken én een lekker recept voor ijs vind je in dit artikel.

Ijs maken met ijsmachine

Er zijn veel verschillende soorten ijsmachines. Vaak moet je bij de machines voor thuis een element zelf van tevoren invriezen. Dit betekent dat je goed moet plannen wanneer je ijs gaat maken. Met de machine die ik probeerde is dat niet het geval en kun je in 15 minuten ijs maken!

ijsmachine CUBE

Van hej hej ijs kreeg ik een ijsmachine om te proberen, de CUBE. Deze machines zijn gemaakt in Italië en zijn van professionele kwaliteit.

Dat merk je. De ijsmachine is robuust en voelt stevig aan door het gebruik van RVS. Doordat er maar 3 knoppen op zitten, is het maken van ijs een fluitje van een cent! Je kunt kiezen tussen een machine voor 750 ml of 1,5 liter, in verschillende kleuren.

Erbij kun je ook mixen kopen. Voor roomijs of voor sorbet. Zo wordt je ijs nog lekkerder. Wij gebruikten de roomijs mix in het recept voor citroentaartijs.

Roomijs maken

Het testpaneel, bloedeerlijk als ze zijn, was unaniem: dit ijs is heerlijk! Lekkerder nog dan wat je vaak in een ijssalon koopt.

Het leuke van zelf ijs maken is dat je helemaal bepaalt wat je erin doet. Je kunt de smaken dus helemaal tweaken. Bovendien betekent het dat er geen onnodige toevoegingen in gaan als jij dat niet wil. Zoals je ziet is de basis voor roomijs heel eenvoudig. Voor sorbetijs is dat net zo (binnenkort deel ik een heerlijk sorbetrecept met jullie!)

Hoe maak je ijs met een ijsmachine?

Om roomijs te maken, heb je in de basis een aantal ingrediënten nodig:

Je kunt smaken toevoegen door het mengsel. Zo voegde ik hier citroenzest toe. Als je de structuur wilt behouden van je toevoeging (bijvoorbeeld koekjes of stukken fruit), wacht je tot het al ijs is en dus stevig, voor je het erbij doet.

Verder heb je een kookthermometer nodig om het mengsel tot de juiste temperatuur te verwarmen. Voor je het in de ijsmachine giet, koel je het dan terug. Afhankelijk van hoe koud je mengsel dan is, mix en vries je 15-25 minuten in de hej hej CUBE. Als het mengsel stevig genoeg is, kun je ingrediënten toevoegen. Ik voegde in dit recept lemon curd, merengue stukjes en koek toe.

Citroenmerenguetaart

Na het proberen van de machine ben ik om. Zelf ijs maken is leuk! Er komt dus nog meer aan zodat je zelf ijsjes kunt gaan maken. Maar, we beginnen met dit citroenmerenguetaart ijs recept. De citroentaart zoals je hem kent: knapperige koekbodem, frisse zachte binnenkant en een topping van schuim. Dat allemaal in een ijsje. Klinkt fantastisch toch? Ik kan je vertellen, dat is het ook! En, heel erg makkelijk om zelf te maken.

Kortingscode ijsmachine

Wil je ook aan de slag met de lekkerste ijsjes en zelf schepijs maken? Ik mag jullie een kortingscode aanbieden. Met de code myfoodblog krijg je bij aanschaf van een CUBE 4 basismixen t.w.v. € 19,80 gratis! Je kunt hier zo’n 20 keer ijs van maken.

Ga naar de website van hej hej, doe de CUBE en 4 basismixen in je mandje. Vul vervolgens de code ‘myfoodblog’ in en de korting wordt automatisch in je mandje verrekend. De code is geldig tot en met 15 augustus 2021.

Citroenmerenguetaart roomijs maken

Citroenmerenguetaart roomijs maken

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 tl vanille-extract
  • 420 gram melk
  • 140 gram slagroom
  • 28 gram basismix roomijs hejhej
  • 120 gram kristalsuiker
  • zest van 1 biologische citroen
  • 50 gram digestives of soortgelijke koekjes (glutenvrij indien gewenst)
  • 6 el lemon curd
  • 20 gram merengue schuimpjes

Benodigdheden

  • hej hej CUBE 750 ml
  • kookthermometer
  • steelpan
  • garde
  • diepvriesbak om het ijs in te bewaren

Instructies

  1. Giet de melk en de slagroom met helft van de suiker in een pan. Verwarm tot ca. 60 graden.
  2. Voeg de basismix gemengd met het 2e deel suiker toe en klop deze goed door de gehele mix en verwarm tot 85 graden.
  3. Haal dan de pan van het vuur en koel de mix terug naar kamertemperatuur door de pan in een bak met water of in de koelkast te plaatsen. Roer de citroenzest er doorheen.
  4. Giet de mix op kamertemperatuur (kouder mag ook) in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen.
  5. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is de verkruimelde koekjes, lemoncurd en verkruimelde schuimpjes toe.
Advertorial – i.s.m. hejhej

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *