Instant noodles recept (vegetarisch)

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te maken!

Lekker en gezond

Het is echt supermakkelijk om zelf te maken, vele malen lekkerder en gezonder. Deze vegetarische variant is de basis, maar je kunt dit verder naar eigen smaak aanpassen. Eet je bijvoorbeeld vlees? Dan kun je pulled chicken of pulled beef toevoegen. In deze vega variant kun je ook prima een gekookt ei toevoegen of kikkererwten. Net wat je zelf lekker vindt!

Mealprep

Ideaal om te mealpreppen, want je laat het in het potje staan tot je klaar bent om te eten. Giet er wat heet water overheen en voila! Een lekkere lunch, 4-uurtje of licht diner. Neem mee naar werk of de collegebanken of zet alvast klaar in je koelkast. Ga jij ook zelf aan de slag met instant noodles?

Instant noodles recept (vegetarisch)

Instant noodles recept (vegetarisch)

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 g fijngesneden courgette
  • 75 g fijngesneden wortel
  • 1 tl Thaise currykruiden
  • 1 el geweekte gedroogde paddenstoelen
  • rode peper naar smaak
  • 1 el vers limoensap
  • 1 el (glutenvrije) sojasaus/ tamari
  • 1 tl sesamolie
  • 75 g rijstnoodles

Benodigdheden

  • 1 afsluitbaar potje

Instructies

  1. Snijd de wortel en de courgette fijn en verdeel over de bodem van het potje. Verdeel hier de gedroogde kruiden overheen.
  2. Leg vervolgens de geweekte paddenstoelen erop en breng op smaak met rode peper, limoensap, sesamolie en sojasaus.
  3. Leg vervolgens de noodles hierop en draai het potje dicht tot je het gaat gebruiken.
  4. Wanneer je klaar bent om te eten giet je er heet water op (net zoveel tot je noodles net onder water staan).
  5. Garneren met verse kruiden als koriander en Thaise basilicum naar smaak.
Ps. Pas op! Het potje wordt natuurlijk heet, dus wees hier voorzichtig mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *