Forel uit de oven

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eigenlijk wilde ik kabeljauw kopen, maar toen ik deze mooie (Belgische!) forellen bij de supermarkt zag liggen, moest ik ze wel meenemen. Een leuke uitdaging, want meestal eet ik forel gerookt. Een verse forel klaargemaakt had ik al helemaal nooit. En, het bleek echt heel makkelijk om deze vis perfect klaar te maken. Een lekkere citrusvulling en een mooie topping van venkel en sinaasappel, dat is alles wat 'ie nodig heeft. 25 minuten later haal je zo een prachtige forel uit de oven, klaar om te eten. Overigens bakte ik hem met kop en al, omdat dan de vis intact blijft. Het heeft dan ook mijn voorkeur om de kop er na het bakken af te halen, maar als je wilt kun je hem er ook al van tevoren afhalen.

Forel uit de oven

Forel uit de oven

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 hele forellen (deze kocht ik bij AH)
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 takken verse peterselie
  • 1 biologische citroen
  • 50 ml witte wijn (bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc)
  • 1 rode ui
  • snufje zeezout
  • 1/2 venkel
  • 1/2 sinaasappel

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. aluminiumfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de korstjes van het witte brood weg en besprenkel ze met de wijn.
  3. Snijd intussen de ui en de peterselie fijn en meng deze in een kommetje.
  4. Rasp de citroen en voeg dit toe aan de ui en peterselie. Kneed nu met je handen het brood er doorheen, totdat je een egaal 'kruim' hebt.
  5. Was de vis met water en leg hem op het aluminiumfolie, in  de ovenschaal.
  6. Vul de buikholte met de broodvulling en strooi over de bovenkant nog wat zeezout. Als het goed is, is de vis al aan één kant opengesneden, daar kun je de vulling in doen.
  7. Snijd de venkel en de sinaasappel in dunne plakjes en verdeel leg deze op de vissen.
  8. Bak gedurende 20 à 25 minuten en serveer.
Serveertip: couscoussalade of aardappeltjes. Forel uit de oven detail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *