Five spices kip met zoete aardappel en kikkererwten

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salade. Deze combinatie is helemaal goed: het zoete van de aardappel en de honing, het friszure van de limoen en het scherpe van de five spices (met name de szechuanpeper zorgt hiervoor). Wees overigens niet té gul met de five spices, het heeft een vrij krachtige smaak die al snel té veel kan worden. In deze hoeveelheden is het echter perfect!

Een heerlijke, snelle, voedzame en gezonde maaltijd en bovendien een feestje is voor je smaakpapillen.

Five spices kip met zoete aardappel en kikkererwten

Five spices kip met zoete aardappel en kikkererwten

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 el honing
  • 5 el arachideolie
  • 1 tl sojasaus
  • 1/2 tl five spices poeder
  • 3 zoete aardappels (geschild)
  • 1 blik a 400 gram kikkererwten
  • 3 bosuien
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderzaad
  • snufje zeezout

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de kip in blokjes. Meng in een kommetje de five spices, honing, arachideolie en sojasaus en giet deze over de kip heen. Laat dit minstens 20 minuten intrekken.
  2. Maak intussen de dressing door de bosuien in dunne ringen te snijden en deze samen met de uitgeperste limoen en de koriander in een klein kommetje te combineren. Laat dit even apart staan zodat de smaken in kunnen trekken.
  3. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Zet een pan met kokend water op en kook hier de zoete aardappel 5 minuten in.
  4. Zet nu een wok op hoog vuur. Giet hier wat olie in en doe de zoete aardappel er samen met chilipoeder, komijnpoeder, zout en korianderzaad bij totdat deze mooi is gebakken. Doe ook de kikkererwten erbij (zonder het vocht uit het blik). En bak nog zo'n 1 minuut mee.
  5. Bak nu de kip goudbruin en combineer met de zoete aardappel en kikkererwten. Serveer met de limoen-bosuidressing erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *