Kipburgers met gegrilde mais

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kipburgers met gegrilde mais

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voilà: het recept voor Aziatische kipburgertjes met gegrilde maïskolven.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • 1 rode
  • peper
  • 1 bosui
  • 1 tl
  • verse koriander
  • 1 tl
  • sojasaus
  • 2
  • maiskolven
  • (voorgekookt)
  • 50 gram
  • roomboter
  • zeezout
  • scheutje
  • olie naar keuze
  • (kokosolie of olijfolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  1. blender of staafmixer
  2. koekenpan of grillpan

Instructies

  1. Maal de kip in de blender of met de staafmixer fijn.
  2. Voeg de bosui, peper, koriander en sojasaus toe.
  3. Verdeel het gehakt wat je nu hebt in twee porties en maak van beiden een bal.
  4. Druk ze nu plat tot een burger.
  5. Zet de pan op hoog vuur. Laat deze heet worden en giet de olie erin.
  6. Bak de burgers gaar.
  7. Bak vervolgens de maïskolven enkele minuten, totdat ze licht beginnen te verkleuren.
  8. Serveer boter op de maïskolven en maak af met wat zeezout.
  9. Serveer de burgers en mais met bijvoorbeeld een lekkere salade, brood of deze heerlijke gazpacho.
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

2 responses to “Kipburgers met gegrilde mais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *