Makreelpaté (in sla bootjes)

Makreelpaté (in sla bootjes)

Lekker als gezond borrelhapje, snack of als voorgerechtje! De makreelpaté bevat geen mayonaise, maar Griekse yoghurt. Dit maakt het nog veel gezonder! Makreel is overigens een vette vis en vette vissen worden aangeraden om in ieder geval twee keer per te eten. Met dit gerechtje sla je dus minstens twee vliegen in één klap: het is gezond en..... uiteraard mega lekker.

Ingrediënten

  • 1 krop
  • Little Gem sla
  • 150 gram
  • makreelfilet
  • (vel en graten verwijderd)
  • 1 el
  • Griekse yoghurt
  • sap van 1/2
  • citroen
  • 1 el
  • kappertjes
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

Instructies

  1. Prak de makreel en voeg de yoghurt, citroensap, kappertjes en peper naar smaak toe.
  2. Scheur de slablaadjes en spoel ze goed af.
  3. Vul de sla blaadjes met de makreelpaté en garneer eventueel met extra kappertjes.
gezonde makreelpate
5 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *