Makreelpaté (in sla bootjes)

Makreelpaté (in sla bootjes)

Lekker als gezond borrelhapje, snack of als voorgerechtje! De makreelpaté bevat geen mayonaise, maar Griekse yoghurt. Dit maakt het nog veel gezonder! Makreel is overigens een vette vis en vette vissen worden aangeraden om in ieder geval twee keer per te eten. Met dit gerechtje sla je dus minstens twee vliegen in één klap: het is gezond en..... uiteraard mega lekker.

Ingrediënten

  • 1 krop
  • Little Gem sla
  • 150 gram
  • makreelfilet
  • (vel en graten verwijderd)
  • 1 el
  • Griekse yoghurt
  • sap van 1/2
  • citroen
  • 1 el
  • kappertjes
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

Instructies

  1. Prak de makreel en voeg de yoghurt, citroensap, kappertjes en peper naar smaak toe.
  2. Scheur de slablaadjes en spoel ze goed af.
  3. Vul de sla blaadjes met de makreelpaté en garneer eventueel met extra kappertjes.
gezonde makreelpate
5 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *