Salade met bietjes, pistachenoten en avocado dressing

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Van deze kleurrijke salade krijg je toch spontaan zin in een salade? De rode bietjes contrasteren heel mooi bij de groene veldsla, groene saus en groene pistachenoten. Het fijne van de avocado dressing is dat 'ie de salade super romig maakt, zonder hem ongezond te maken. Je kunt hier overigens heel gemakkelijk een vegan en/of lactosevrije salade van maken: laat dan gewoon de kaas achterwege.

Salade met bietjes, pistachenoten en avocado dressing

Salade met bietjes, pistachenoten en avocado dressing

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram veldsla
  • 300 gram gekookte bietjes
  • handjevol pistache noten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 150 ml koud water
  • 1/8 tl zwarte peper
  • snufje zout
  • optioneel: blauwaderkaas naar smaak

Benodigdheden

  1. spiraalsnijder of mandoline (optioneel)
  2. blender, staafmixer of keukenmachine

Instructies

  1. Maak de dressing door de avocado, basilicum, olijfolie, knoflook, peper, zout, limoensap en water te mengen tot een glad geheel.
  2. Voeg zo nodig extra water toe als je een wat vloeibaardere dressing wilt.
  3. Snijd met de mandoline of spiraalsnijder de biet in reepjes. Heb je deze tools niet? Snijd het dan gewoon met een mes.
  4. Verdeel over de border de sla, gevolgd door bietjes, nootjes en de dressing.
  5. Maak eventueel af met de kaas of eet de salade gewoon zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *