Gestoomde Thaise vis en paksoi

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gestoomde Thaise vis en paksoi

Dit gerecht met gestoomde zalm en paksoi is een van de lekkerste dingen die we de afgelopen tijd aten. En... het is ook nog eens supersimpel. In 20 minuten staat het op tafel, waarvan het 15 minuten in de oven staat en je er dus effectief maar 5 minuten mee bezig bent. Relaxed hè? Extra bonus: het is nog gezond ook en lekker licht verteerbaar. Erbij eet je bijvoorbeeld rijst. Houd je het gezond? Ga dan voor zilvervliesrijst of zwarte rijst. Uiteraard kun je vis naar keuze gebruiken. Ik gebruikte zalm, maar als je liever wat anders gebruikt kan dan ook!

Ingrediënten

  • 2
  • zalmfilets
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 2 cm
  • verse gember
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • sap van 1
  • citroen
  • 1 bosje
  • paksoi
  • 1 el
  • sojasaus

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Schil de gember en snijd deze fijn.
  3. Leg de zalmfilets op de aluminiumfolie, in de ovenschaal.
  4. Pers het teentje knoflook uit en verdeel de knofook, gember en peper over de zalm. Knijp vervolgens de citroen er boven uit.
  5. Snijd de onderste 5 centimeter van de paksoi weg en leg de bladeren op de vis. Giet wat sojasaus over de paksoi.
  6. Maak het aluminiumpakketje losjes dicht, zodat deze dicht zit, maar de stoom wel kan ontsnappen.
  7. Zet de ovenschaal met het alu-pakketje ongeveer een kwartier in de oven.
Naar een recept van BBC Good Food
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *