Kipburger met feta, rode kool en avo

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kipburger met feta, rode kool en avo

Deze heerlijke burger is net wat anders dan anders. Ten eerste wordt deze gemaakt met kip. Samen met de feta en kruiden is dat een fantstische combinatie. Niet alleen op je broodje, maar ook bij bijvoorbeeld een salade. Ik at hem de volgende dag op werk met een groene salade en dat was wederom smullen. Verder heeft deze kipburger wat originele toppings als geprakte avocado en rode kool. Wij gebruikten als broodje een volkoren speltbol. Al met al dus een hele verantwoorde burger!

Ingrediënten

  • voor de sliders:
  • 300 gram
  • kippendijfilet
  • 150 gram
  • fetakaas
  • 1 el
  • verse munt
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • sap van 1
  • citroen
  • 1
  • ei
  • zwarte peper
  • zout naar smaak
  • verder nodig:
  • 2
  • broodjes
  • 1 rijpe
  • avocado
  • 1
  • rode kool
  • olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • hakmolen of blender

Instructies

kipburger recept
  1. Pureer de kip samen met de fetakaas, citroensap, munt en peterselie. Voeg het ei toe en klop dit er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (let op: de feta is natuurlijk ook al zout dus als je zout toevoegt, niet te veel).
  2. Prak de avocado en zet dit apart.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de burgers eerst op hoog vuur om ze dicht te schroeien. Draai dan het vuur wat lager en bak ze totdat ze gaar zijn (circa 10 minuten).
  4. Snijd intussen de rode kool in dunne reepjes.
  5. Snijd de broodjes open en smeer de avocado spread over de onderste helft. Leg de burger erop en maak af met rode kool.
Naar een recept van Sarah Graham
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *