Mexicaanse maïssoep

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Herken je dat? Dat je bepaalde 'fases' hebt waarin je helemaal fan bent van een bepaald ingrediënt of een bepaalde keuken? Ik ga momenteel volgens mij door een Mexicaanse fase, want de laatste tijd staat er regelmatig iets Mexicaans op tafel. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want de Mexicaanse keuken is heel erg lekker! Ik ging dit keer voor een maïssoep. In Mexico meestal gemaakt van verse maïskolven, maar ik ging voor het gemak even voor maïs uit blik. Overigens is maïs nu wel in het seizoen, dus mocht je het leuk vinden, probeer de maïssoep dan ook eens met verse maïs. De typisch Mexicaanse kaas is Cotija kaas. Aangezien ik geen idee heb of dat in Nederland te koop is, ging ik voor 'the next best thing'. Uit diverse bronnen vond ik dat oude Cotija het meeste op Parmezaan lijkt en jonge meer op feta. In ging voor feta kaas en dat zorgde voor een heerlijke smaak!

Op het einde kun je al je toppings naar keuze op je soep strooien. Wat een (Mexicaans) feestje!

Mexicaanse maïssoep

Mexicaanse maïssoep

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram maïskorrels
  • 2 bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 250 ml water
  • sap van 1 limoen
  • 50 gram feta kaas
  • olijfolie
  • topping:
  • zure room
  • chili vlokken
  • bosui

Benodigdheden

  • grote steelpan (let op dat deze krasvast is i.v.m. staafmixer - pureer de soep anders in de blender)
  • staafmixer

Instructies

maissoep - recept
  1. Snijd het wit van de bosui fijn. Snijd het groene gedeelte in ringen en bewaar dit apart.
  2. Snijd de knoflook grof.
  3. Giet olie in de pan en fruit de bosui en de knoflook.
  4. Voeg paprikapoeder en mais toe. Bak enkele minuten en voeg dan limoensap, water en een bouillonblokje toe.
  5. Kook op laag vuur gedurende circa 10 minuten. Voeg op het einde fetakaas toe en pureer vervolgens tot een gladde soep.
  6. Dien de soep op met de toppings naar keuze.

2 reacties op “Mexicaanse maïssoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *