Tomaat ricotta taartjes

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

Tomaat ricotta taartjes

Tomaat ricotta taartjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • bladerdeeg op rol
  • 100 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 3 roma tomaten
  • handje rucola (optioneel)

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke delen.
  3. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Meng de ricotta, peper, tijm en knoflook en smeer dit op het bladerdeeg. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de randen vrij.
  5. Leg de plakjes tomaat op de ricotta laag en vouw een centimeter rondom de het bladerdeeg naar binnen.
  6. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Maak af met een handje rucola.

One response to “Tomaat ricotta taartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *