Tomaat ricotta taartjes

  • Voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Tomaat ricotta taartjes

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

Ingrediënten

  • bladerdeeg op rol
  • 100 gram
  • ricotta
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1/2 tl
  • gedroogde tijm
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • 3 roma
  • tomaten
  • handje rucola (optioneel)

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke delen.
  3. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Meng de ricotta, peper, tijm en knoflook en smeer dit op het bladerdeeg. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de randen vrij.
  5. Leg de plakjes tomaat op de ricotta laag en vouw een centimeter rondom de het bladerdeeg naar binnen.
  6. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Maak af met een handje rucola.
0 people want to make it
1 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *