Tomaat ricotta taartjes

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Tomaat ricotta taartjes

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

Ingrediënten

  • bladerdeeg op rol
  • 100 gram
  • ricotta
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1/2 tl
  • gedroogde tijm
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • 3 roma
  • tomaten
  • handje rucola (optioneel)

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke delen.
  3. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Meng de ricotta, peper, tijm en knoflook en smeer dit op het bladerdeeg. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de randen vrij.
  5. Leg de plakjes tomaat op de ricotta laag en vouw een centimeter rondom de het bladerdeeg naar binnen.
  6. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Maak af met een handje rucola.
2 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

One response to “Tomaat ricotta taartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *