Aardbeien pudding met witte chocolade

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aardbeien pudding met witte chocolade

In samenwerking met I-Kook -Een nieuwe keuken uitzoeken vond ik misschien wel het leukste aan het kopen van een nieuw huis. We hebben uren gespendeerd aan het bedenken en tekenen van hoe alles zou moeten komen. Wat we nodig hadden. En, toen we dreigden het budget toch wel erg ver te overschrijden, te schrappen. Zo heeft de ingebouwde wijnklimaatkast het niet gehaald, maar verder hebben we echt onze droomkeuken, mét een groot kookeiland.Mijn tip als je een keuken gaat uitzoeken: natuurlijk moet 'ie mooi zijn, maar minstens zo belangrijk: is de keuken functioneel? Bedenk je wat je het belangrijkste vindt in een keuken. Wat zijn je 'must haves' en wat zijn je 'nice to haves'? De coaches van I-Kook keukens kunnen je daar ook goed bij helpen, dus ga daar vooral eens een keertje kijken! En als je nu online een afspraak inplant, ontvang je een gratis bol.com cadeaukaart.Het leek mij leuk om verschillende technieken te laten zien in de keuken met verschillende apparaten en tools. Vorige keer liet ik zien hoe je dim sum maakt, met een stoommandje of stoomoven. Vandaag laat ik je zien hoe je op het fornuis een heerlijke witte chocolade & aardbeienpudding maakt. Een supersimpel gerecht wat een perfect zomers dessert is. Je kunt er verse aardbeien voor gebruiken of aardbeien uit de diepvries. Net wat je hebt liggen!

Ingrediënten

  • 500 ml
  • melk
  • 250 gram
  • aardbeien
  • (vers of uit de diepvries)
  • 90 gram
  • witte
  • chocolade
  • 1 el
  • maïzena

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde
  • staafmixer
  • 4 schaaltjes

Instructies

  1. Pureer de aardbeien. Heb je geen staafmixer? Prak ze dan met een vork en haal ze door een zeef zodat je geen stukjes meer hebt.
  2. Meng in de steelpan de maïzena en de melk. Klop met een garde zodat je zometeen geen klontjes hebt.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg de aardbeienpuree toe en breng de melk langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en voeg de witte chocolade toe.
  4. Laat het circa 5 minuten afkoelen en giet de pudding dan in de schaaltjes. Laat op het aanrecht afkoelen en zet ze vervolgens een uur in de koelkast.
  5. Wanneer je de pudding gaat serveren, kun je deze garneren met aardbeien en munt.
Advertorial - i.s.m. I-Kook
2 mensen willen het maken
7 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *