Gezonde ontbijtrepen met blauwe bessen

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig glutenvrij en als je de honing vervangt door maple syrup ook nog eens helemaal vegan (en dus eivrij en lactosevrij).

Gezonde ontbijtrepen met blauwe bessen

Gezonde ontbijtrepen met blauwe bessen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • vulling:
  • 500 gram blauwe bessen (uit de diepvries of vers)
  • 1 el lijnzaad
  • 'deeg':
  • 2 bananen
  • 150 gram havermout
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 el kaneel
  • 2 el honing (wil je het vegan houden? Gebruik dan maple syrup)

Benodigdheden

  • vierkant bakblik van circa 15 x 15 cm, bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Meng in een kom de blauwe bessen en lijnzaad.
  • Maak intussen de bodem door de bananen goed te prakken en de overige ingrediënten hier doorheen te mengen.
  • Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3. Verdeel de 2/3 over de bodem van het bakblik. Druk dit goed aan en verdeel hier het blauwe bessen mengsel overheen.
  • Verdeel het resterende bananenmengsel in kleine stukjes en leg dit op de bovenkant van de bessen.
  • Bak het geheel in circa 25 minuten gaar en laat daarna goed afkoelen.
  • Als het eenmaal afgekoeld is, kun je er stukjes van snijden. Bewaar in de vriezer om het lekker vers te houden en ontdooi voor je het gaat eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *