Gözleme met gehakt, feta en peterselie

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gözleme met gehakt, feta en peterselie

Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling zijn met feta, spinazie en peterselie, maar ook een met bijvoorbeeld aardappels. Ik maakte mijn gözleme met een lekker vulling van kipgehakt, feta en peterselie. En natuurlijk de nodige kruiden voor de authentieke smaak.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 280 gram
  • witte tarwebloem
  • 75 ml
  • water
  • 120 gram
  • volle yoghurt
  • snuf
  • zout
  • Vulling:
  • 1
  • sjalotje
  • (gesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • (of ga voor runder- of lamsgehakt)
  • 3 el
  • tomatenpuree
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • 150 gram
  • fetakaas
  • 15 gram
  • platte peterselie
  • (fijngehakt)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • grillpan (of gebruik de koekenpan)
  • deegroller
  • keukenmachine met deeghaak (optioneel)

Instructies

gözleme - het recept voor Turkse pannenkoek (of gozleme)
  1. Meng de bloem, yoghurt, water en zout in de keukenmachine tot een deeg. Heb je geen keukenmachine, doe dit dan met de hand. Maak er een mooie deegbal van. en laat het in de kom, op het aanrecht rusten.
  2. Maak intussen de vulling.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit het sjalotje en de knoflook en voeg het gehakt toe.
  4. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, tomatenpuree en zwarte peper toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
  5. Verkruimel de fetakaas en meng door het gehakt heen, gevolgd door de fijngesneden peterselie.
  6. Verdeel het deeg in 4 stukken.
  7. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg dun uit.
  8. Zet de grillpan op hoog vuur en leg hier het deeg op. Leg op één helft de vulling en houd daarbij de randen vrij. Klap de gözleme dicht.
  9. Bak de gözleme circa 3 minuten en draai hem dan voorzichtig om. Bak ook aan de andere kant in enkele minuten gaar.
2 people want to make it
4 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Gözleme met gehakt, feta en peterselie

  • Linda

    Meestal haak ik af als ik in een recept lees dat ik zelf het deeg moet maken, maar voor dit recept stap ik over mijn zelf-deeg-maken-angst heen. Lijkt me veel te lekker om niet te uit te proberen!

    Beantwoorden
  • Jerome de Groot

    Met een keukenmachine op het aanrecht is deeg zo klaar! Het lijkt veel werk, maar als je de keukenmachine laat mixen, kun je ondertussen andere dingen doen :)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *